Interzis în Liga I!

24 Aug. 2009, 07:37 Seria 2
Interzis** în Liga I!

După ce au strâns patru puncte cu FC Argeș și CS Otopeni, târg-mureșenii au gânduri de promovare, la fel ca în sezonul trecut. Viorel Duru le transmite însă să-și pună pofta în cui, fiindcă nu vor primi licența decât în 2011.
 

Formația lui Cosmin Bodea a tras la promovare până în ultimele etape în sezonul trecut. Începutul bun din acest sezon i-a făcut din nou să viseze la dueluri cu Steaua sau Dinamo, dar ceea ce nu știu toți târg-mureșenii este că visul promovării nu poate fi atins până în 2011. Regulamentul de licențiere spune însă că un club trebuie să fie afiliat la FRF de cel puțin trei ani pentru a juca în Liga I. Or, FCM s-a afiliat la FRF abia în 2008, când a cumpărat locul Unirii Sânnicolau Mare în liga secundă. „Mureșul nu poate juca în Liga I. Până în 2011 nu au cum să primească licența”, a fost verdictul directorului Comisiei de Licențiere din cadrul FRF, Viorel Duru.
 

 

„Portocaliii” nu se lasă
 

Oficialii lui FCM nu vor nici în ruptul capului să se dea bătuți și spun că au tot dreptul să joace în Liga I. „Comisia de Licențiere interpretează greșit regulamentul. Noi suntem continuatorii celor de la Unirea Sânnicolau Mare. Practic, Certificalul de Identitate Sportivă rămâne același. E ca și cum ai schimba din FCM în FCA”, spune Tatar Bela, președintele CA la FCM Târgu Mureș. „Ei au preluat doar numele, nu și patrimoniul clubului, deci nu sunt continuatori”, a venit răspunsul lui Viorel Duru.

3 ani de afiliere la FRF trebuie să aibă orice echipă pentru a putea juca în Liga I


„Anul trecut nu avea rost să facem contestație, dar acum sunt sigur că vom obține licența”

Tatar Bela, președinte FCM Târgu Mureș
 

 

„Nu au nicio șansă să joace în Liga I mai devreme de 2011. Nu au cum să primească licența”
Viorel Duru, director Comisia de Licențiere

 

articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
 

24 Aug. 2009, 07:37 Seria 2
Pe aceeași temă