ACS Poli a câștigat primul de verificare cu o formație de Liga 6. Un nou jucător străin a apărut pe banca alb-violeților, care și un antrenor secund venit de la Șirineasa

Marius ANGHEL 30 Jun. 2018, 15:54 Pregătiri, amicale
ACS Poli a câștigat primul de verificare cu o formație de Liga 6.** Un nou jucător străin a apărut pe banca alb-violeților, care și un antrenor secund venit de la Șirineasa

ACS Poli a avut, sâmbătă dimineață, primul meci de verificare din această vară, unul care a avut și valențe de joc-școală. Alb-violeții s-au duelat cu FC Chișoda, echipă din Liga a 6-a Timiș, dar la formația adversă au fost trimiși și jucători de la Poli. În echipa timișoreană a apărut și un jucător nou, tot un cvasi-necunoscut străin de Liga a 3-a, Joel Ikong. De asemenea, stafful lui Ganea a fost completat cu Emil Szolomajer, care ultima dată a antrenat la Șirineasa.

Partida s-a terminat cu scorul de 6-2, dar toate golurile au fost marcate de alb-violeți, deoarece din prima repriză, Ganea a trimis șase jucători de-ai lui să fie oponenții formației timișorene. E vorba de Curileac, care la pauză a trecut în poarta lui ACS Poli, Cochințu, Oprea, Pop, Golda și Basic. Golda a deschis scorul, după care, până la pauză, poliștii au marcat prin Bîrnoi, Artean, Drăghici și Velcotă. În repriza a doua, alb-violeții au mai înscris prin Popovici și Bogdan Geanimu. Chișoda a avut golul marcat de Lucian Oprea, jucător al lui Poli.

ACS Poli: Contra – Străuț, Haruț, Melinte, Mureșan, Podină, Artean, Bîrnoi, Velcotă, Drăghici, Mrkela. Au mai intrat: Smaranda, Motreanu, Bocșan, Fridrich, Geanimu, Istvan, Pădurariu, Cojocaru, Ikong, Popovici, dar și Patrick Peter, care recent a fost legitimat la Chișoda, după ce a jucat sezonul acesta la CNPT, dar a evoluat la alb-violeți în repriza a doua.

La Chișoda au jucat: Munteanu – Timbălaru, Gaidoș, Vasincă, Astaloș, Cîrpan, Cifor, Postaru, Mureșan, Dumitru, Chiricescu

Ganea are interdicție de la Birlică să dea declarații

După meci, Ionel Ganea nu a stat de vorbă cu presă, întrucât conducerea a interzis declarațiile în afara conferințelor de presă. De asemenea, după retrogradare, conducerea are pretenția ridicolă ca toate întrebările pentru interviuri să îi fie trimise înainte spre aprobare.

În altă odine de idei, după ce stafful a fost completat cu „Sensei” Constantin Niculae, noul secund este fostul portar Emil Szolomajer, care a apărat la Baia Mare, Reșița sau U Cluj și ultima dată a fost în staff la Șirineasa.

Un nou străin de Liga a 3-a, adus la Poli

Declarațiile conducerii se dovedesc a fi rare, dar și nu foarte consecvente raportate la realitate. După ce Radu Birlică a spus că se va miza pe jucătorii clubului, mai ales cei tineri, la ACS Poli apar străini care, deocamdată, nu s-au remarcat prin absolut nimic. După Igor Basic, adus și prezentat pe pagina clubului, deși mai are contract un sezon cu Național Sebiș, acum pe bancă a apărut Joel Ikong. Este vorba de un camerunez de 23 de ani, venit în iarnă la Sănătatea Cluj. Mijlocașul jucase până atunci în liga secundă din țara sa.

Situația lui nu e lămurită, deoarece ofițerul de presă al alb-violeților e în concediu, iar persoana care îl ajuta, de asemenea. Cât despre Ionel Ganea, regulamentul de ordine interioară îi interzice să vorbească cu presa și este mai degrabă deranjat de prezența presei la un amical, așa că a rămas în „aer” dacă Ikong va rămâne sau nu la echipă.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 30 Jun. 2018, 15:54 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă