Implantul „stranierilor” la Alba Iulia s-a dovedit a fi un fiasco total

13 Apr. 2009, 16:31 Seria 2
Implantul

La începutul actualei ediții de campionat, FC Unirea Alba Iulia a legitimat 3 jucători străini, fundașul central David Elder (Brazilia), mijlocașii Lamine Camara (Coasta de Fildeș) și Ryan Caugherty (Coreea de Sud), cu toții fiind priviți ca viitori componenți de bază ai trupei din Cetatea Marii Uniri. Din păcate, nici unul dintre aceștia nu a rupt gura târgului și aparițiile lor au fost mai degrabă meteorice în partidele oficiale.

 

De altfel, singurul meci în care cei 3 au evaluat împreună într-o întâlnire oficială s-a consemnat la Simeria într-un joc, împotriva echipe gazdă Marmosim și contând pentru Cupa României-Timișoreana. În rest Camara a mai bifat un meci ca titular la Rm. Vâlcea (n.a. africanul a mai fost utilizat pe finalul altor 4 întâlniri), Elder a intrat vreo 30 de minute în aceeași partidă și încă vreo 3 minute la Lupeni, în vreme ce sud-coreeanul, care deține și cetățenie americană, s-a accidentat și nu a mai prins lotul "alb-negrilor".

 

Ca atare, în pauza de iarnă s-a renunțat la serviciile lui Elder și Caugherty, dar a fost legitimat sârbul Djordjevic, cel care alături de Camara au rămas singurii reprezentanți ai "legiunii străine" la gruparea fanion a județului.
Din păcate nici fotbalistul din fosta Iugoslavie nu pare a-și fi găsit locul la Unirea, așa că greul a rămas tot pe umerii fotbaliștilor autohtoni. Transferurile iernii la Alba Iulia s-au numit Curileac-portar, Poverlovici și Pistol-fundași central, I. Bălan și Fl. Dan-mijlocași respectiv T. Moldovan-atacant.

 

Și după cum au evoluat în primele 6 etape ale returului, ultimii 3 (n.a. Poverlovici a jucat și în tur la FC Unirea, împrumutat fiind de FC Brașov) reprezintă un real câștig pentru liderul seriei a 2-a din Liga a II-a, asta și doar prin prisma faptului că I. Bălan și T. Moldovan au marcat 4 din cele 7 reușite ale albaiulienilor…

 

Așadar, românii au mai câștigat o bătalie cu stranierii veniți să se pricopsească în spațiul carpato-danubiano-pontic.

 

Articol scris de Dan Udrea

13 Apr. 2009, 16:31 Seria 2
Pe aceeași temă