„Îmi asum responsabilitatea pentru tot ce s-a întâmplat în acest sezon”. Munteanu a coborât la nivelul gazonului pentru a lua presiune de pe umerii jucătorilor săi

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 20 May. 2016, 10:30 Seria 2

Managerul clubului CSM Râmnicu Vâlcea, Lucian Munteanu, a stat în premieră, miercuri, pe banca tehnică, pentru fi alături de echipă în meciul cu Șomii Pâncota, unul crucial în lupta pentru evitarea retrogradării. Picajul Vâlcii a luat sfârșit, CSM obținând fără emoții o victorie mult mai clară decât scorul final, 1-0 cu Șoimii, la capătul unui meci, în care a ratat ocazii cât tot sezonul regulat.

„Am simțit că traversăm o perioadă foarte grea și am vrut să fiu alături de băieți și de staff-ul tehnic. Înaintea meciului, le-am transmis jucătorilor în vestiar că iau asupra mea toată presiunea care s-a creat în jurul echipei în ultima perioadă, îmi asum responsabilitatea pentru tot ce s-a întâmplat în acest sezon. Le-am transmis încredere și mă bucur că a ieșit bine. Ratarea play-off-ului a cântărit mult din punct de vedere psihic, motiv care a dus la un blocaj al jucătorilor. Vom rămâne concentrați în continuare și încercăm să rezolvăm matematic, cât mai repede, problema evitării retrogradării, cuvânt cu care jucătorii mei nu sunt obișnuiți și de care probabil s-au speriat”, a declarant Lucian Munteanu.

Șeful clubului din Zăvoi asigură că Vâlcea are o echipă peste nivelul retrogradării și va termina sezonul cu fruntea sus. „În cei patru ani de Liga a II-a, cu Damila și CSM, am terminat de două ori pe locul 3, ne-am bătut la promovare cu echipe care au avut bugete mult mai mari decât ale noastre. Anul trecut am terminat pe locul 7, asta pentru că prioritar a fost salvarea clubului. O parte dintre jucătorii noștri au fost învățați să lupte pentru cu totul alte obiective, iar lângă ei, indiferent cine a fost antrenor, am încercat tot timpul să aducem un plus. De-a lungul timpului am făcut și greșeli, e drept, dar Vâlcea nu are echipă care să retrogradeze. În ultimii ani, Vâlcea a avut o echipă puternică, respectată de toți adversarii și așa vom termina campionatul”, a mai spus Munteanu.

După succesul cu Șoimii, CSM Râmnicu Vâlcea a revenit pe prima poziție în play-out, însă asta și datorită faptului că Olimpia Satu Mare a pierdut la Unirea Tărlungeni. Sâmbătă, Vâlcea are meci tocmai la Satu Mare, apoi joacă acasă cu Unirea Tărlungeni și încheie sezonul în deplasare la Metalul Reșița.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru
 

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 20 May. 2016, 10:30 Seria 2
Pe aceeași temă