Hotico vrea să investească în gazon banii de la UEFA

02 Mar. 2012, 13:55 Seria 2

În drum spre Bistrița, acolo unde, astăzi, FC Maramureș Universitar Baia Mare va întâlni Gloria în meciul cu numărul 10 din această campanie de pregătire a returului Ligii a doua de fotbal, Dan Hotico, președintele FC Maramureș, a anunțat că și clubul băimărean este vizat pentru ajutor din partea UEFA, via Federația Română de Fotbal, pentru modernizarea stadionului „Viorel Mateianu”. De asemenea, Hotico a informat că doi componenți ai FCMU au fost convocați la lotul reprezentativ Under 19 al României.

„Primordiala ar fi refacerea suprafaței de joc”

Federația Română de Fotbal (FRF) a primit din partea UEFA trei milioane de euro, bani care urmează să fie investiți în stadioanele de Liga a doua. Federația ar urma, conform liga2.ro, să dea clubului de eșalon secund 140.000 euro, clubul sau primăria urmând să contribuie cu aceeași sumă. Președintele FCMU a mărturisit că a fost abordat în acest subiect de către oficialii FRF și că stadionul „Viorel Mateianu” ar putea beneficia de acest sprijin.

„Și eu am fost înștiințat că vom primi bani, dacă și Primăria va fi de acord. Bani care trebuie folosiți pentru modernizarea stadioanelor. În cazul nostru, primordială ar fi refacerea suprafaței de joc. Până în 10 martie trebuie depusă documentația în acest sens. Nu am apucat să vorbesc cu primarul, încă, pe marginea acestui subiect, dar categoric voi lua legătura cu Cătălin Cherecheș pentru a-i afla opinia în acest subiect”, a declarat președintele FC Maramureș Universitar Baia Mare, Dan Hotico.

Roman și Filip, la naționala Under 19

În legătură cu cea de a doua amânare a începutului returului, președintele clubului băimărean a mărturisit că și-ar fi dorit să înceapă în 10 martie meciurile oficiale.

„Eu aș fi dorit să începem returul în 10 martie, dar dacă ceilalți nu au dorit, atunci m-am solidarizat cu ei. Nu putem să știm dacă această nouă amânare ne avantajează sau nu. Cert este că avem doi jucători la lotul național Under 19, este vorba despre Alin Roman și Steliano Filip. Aceștia vor merge într-un turneu de pregătire cu naționala în Italia, din 5 până în 17 martie, dar sperăm ca, totuși, la prima etapă din retur să se întoarcă la echipă”
, a spus Hotico.

În altă ordine de idei, Hotico a menționat că următorul meci de verificare, după partida de azi de la Bistrița, va fi cu Luceafărul, la Oradea sau Salonta. Partida se va derula miercuri, de la ora 12.00.

Sursa: eMaramureș

02 Mar. 2012, 13:55 Seria 2
Pe aceeași temă