Hora suspiciunilor

04 Jun. 2009, 14:37 Seria 2
Hora suspiciunilor**

Mureșul Deva – “U” Cluj și FCM Târgu Mureș – CFR Timișoara sunt jocurile suspectate de blat

O femeie a băgat zârzania în Seria de Vest a Ligii a II-a. Geta Onu, președintele lui ACU Arad, dezvăluie scenarii care par incredibile, cu interese politice și serii interminabile de blaturi.
 

Final încins de sezon în liga secundă, Seria de Vest. Șase echipe se luptă să evite două locuri care duc în al treilea eșalon. Din această ecuație nu puteau lipsi suspiciunile legate de corectitudinea partidelor, iar acuzele curg din toate părțile, în toate direcțiile.
 

 

1. ACU acuză „U” Cluj
 

Geta Onu a fost prima care a atras atenția asupra blaturilor din liga secundă. „Știam cu o zi înainte și am și spus că Liberty va învinge la Târgu Mureș și că UTA va bate la Vâlcea”, se laudă Geta Onu. Acesta a fost primul semnal al unui conducător de club din liga secundă legat de jocurile necurate din serie. Acuzațiile Getei Onu nu se opresc însă aici. „Am aflat că sunt șanse de 90 la sută ca „U” Cluj să câștige sâmbătă la Deva și apoi Mureșul să bată în ultima etapă la Internațional Pitești. Dacă acest lucru se va întâmpla, înseamnă că fotbalul românesc este foarte corupt și că trebuie curățat până la liga a patra”, spune Geta Onu, care îi bănuiește pe cei de la „U” Cluj că nu sunt la prima abatere. „Am știut că vor învinge și la FC Bihor. Ei au strigat că noi facem blaturi, dar m-am interesat și pot spune că ei sunt cei care joacă murdar. În mod normal „U” nu bate la Deva pentru că are o echipă proastă, o conducere proastă și un antrenor prost”, acuză grav singura femeie președinte din serie.
 

 

2. „U” Cluj acuză CFR Timișoara
 

Cei de la „U” Cluj au și ei bănuielile și scenariile lor. Președintele C.A. Remus Câmpeanu, care a acuzat în dese rânduri pe ACU Arad și CFR Timișoara de jocuri necurate, se teme ca nu cumva meciul FCM Tg. Mureș – CFR Timișoara de sâmbătă să fie trucat. „Să sperăm că timișorenii nu vor învinge și la Târgu Mureș. Mi-e frică de un rezultat anormal la acest meci”, se plânge Câmpeanu, completat de Virgil Blasiu, șeful Arieșului: „Eu sper ca Mureșul să se lupte încă pentru locul doi, că șanse mai au. Oricum, nu-i poți reclama dacă vor pierde cu CFR Timișoara”.
 

 

3. Deva acuză ACU Arad
 

Declarațiile Getei Onu i-au supărat la culme și pe oficialii echipei Mureșul Deva. „Doamna Onu vorbește într-una, dar acuzele ei sunt nefondate. Să nu uite că Teodor Crăciunescu a fost suspendat după un meci în care echipa sa a fost avantajată”, spune antrenorul Gică Barbu, care crede că oficialii FRF ar trebui să o suspende pe Geta Onu. „A spus și despre noi că vom bate la Drobeta Turnu Severin, dar am egalat abia în minutul 87. Vorbește numai prostii și găinării. Nu știu cum de nu se sesizează nimeni”, a continuat antrenorul Devei.

Fluieră Tudor, Deaconu și Constantin
 

La cererea Getei Onu, CCA a delegat arbitrii FIFA la cele trei meciuri de sâmbătă în care se poate decide cine retrogradează. Astfel, Alexandru Tudor va arbitra Mureșul Deva -  “U” Cluj, Alexandru Deaconu va fi la centru la Arieșul Turda – ACU Arad, iar Augustus Constantin va conduce jocul FCM Tg. Mureș – CFR Timișoara.

„N-ai cum să faci plângere la FRF dacă nu ai probe. Nu poți să dovedești că un jucător joacă slab. Problema e că jucătorii nu fac singuri blaturi”
Geta Onu, președinte ACU Arad
 

 

“Am informații că se va comanda politic retrogradarea Arieșului, ca să scape “U” Cluj. Clujenii nu au bani de blaturi, dar au pile în politică”
Geta Onu, președinte ACU Arad

 

„Nu răspund la trucuri menite să creeze presiune pe noi. Noi ne bazăm doar pe jocul echipei și cred că fotbaliștii au valoare să se salveze”
Teodor Pop, director general „U” Cluj
 

 

articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

04 Jun. 2009, 14:37 Seria 2
Pe aceeași temă