Haos la FC Brașov. Matei, Avram și Pană au organizat și ei o conferință pentru a spune lucrurilor pe nume. Acuzații la adresa antrenorului, președintelui, dar și a jucătorilor brașoveni

Marius ANGHEL 14 Apr. 2016, 15:48 Seria 2
Haos la FC Brașov. Matei, Avram și Pană au organizat și ei o conferință pentru a spune lucrurilor pe nume.** Acuzații la adresa antrenorului, președintelui, dar și a jucătorilor brașoveni

Nebunie totală la FC Brașov. După conferința de presă organizată în această dimineață la sediul clubului și la care au participat antrenorul Adrian Szabo și patru jucători, Puțanu, Ene, Marin și Coman, după câteva ore, alți trei jucători, Marius Matei, Răzvan Avram și Silviu Pană, au ținut să discute cu presa și au organizat o conferință ad-hoc la stadion! Un lucru este cât se poate de clar: vestiarul Brașovului e divizat, iar problemele sunt din ce în ce mai mari. În loc să își vadă de antrenamente, jucătorii „Steagului” au ajuns mai mult să apară în conferințe.

Matei: „Fraților, așa nu se mai poate! Această echipă merge pe sub pământ!”

Cel mai acid a fost Marius Matei, cel care a lansat câteva acuzații la adresa antrenorului, președintelui, dar și a jucătorilor brașoveni! „În primul rând ne deranjează că la prima conferință organizată de club cu jucătorii nu a fost niciun brașovean! În schimb, pe brașoveni i-am auzit tot timpul plângându-se de bani, dar la ședințe nu au scos un cuvânt! Am văzut astăzi și un brașovean că își rezervă dreptul la tăcere, dar în ședințele cu cei din conducere nu ne-a luat niciodată apărarea. Noi am venit aici să câștigăm bani, să ajutăm echipa jucând fotbal. Lumea trebuie să știe că avem condiții nu grele, ci foarte grele. Sunt jucători care nu au ce mânca! Lumea mai trebuie să știe că facem deplasări de opt ore și ne întoarcem acasă cu sandviș. Singura susținere de până acum a fost din partea fanilor, nu de la oamenii de afaceri din Brașov sau din partea doctorului Popa, cel care s-a autoproclamat președinte și spunea că va asigura un buget de 500.000 de euro. Noi vorbim doar de promovare, dar toată presiunea e pe umerii jucătorilor. Când ne cerem drepturile, jucătorul e vinovat! Nu mai putem accepta această situație. Aici s-a ajuns în fotbalul românesc! Niciodată nu s-au spus lucrurilor pe nume. Din punctul meu de vedere, nu văd nicio ieșire din această situație. Fraților, așa nu se mai poate! Această echipă merge pe sub pământ! Suntem jucători cu personalitate și poate deranjează că spunem lucrurilor pe nume. Cei care iubesc cu adevărat această echipă trebuie să vină acum, cât mai sunt șanse la promovare. Noi ne-am făcut datoria pentru acest club și am ajutat echipa. Le spun fanilor că nu a fost blat la Arad”, a spus Matei, cel care nu s-a antrenat în acestă săptămână.

Avram: „Nu suntem un grup unit. La conferință au fost doar patru jucători și asta nu ne-a convenit”

La rândul său, mijlocașul Răzvan Avram a vorbit despre problemele din vestiarul „stegarilor”. „Noi suntem supărați pentru că am văzut că la conferința de presă organizată în această dimineață nu au fost decât patru jucători și asta nu ne-a convenit. Noi, în vestiar, înainte să prindem play-off-ul, am dovedit că suntem un grup, o echipă. După ce ne-am calificat în play-off am vorbit că venim cu toții la conferință. Am crezut că suntem un grup unit, dar se pare că nu este așa. Eu nu cred că este o atmosferă bună… nu poți sa promovezi dacă nu iei bani câteva luni. Ce am trăit la Brașov….”, a declarat Avram.

Pană: „Ce am văzut aici…. Trebuie să spunem să spunem lucrurilor pe nume”

La conferința de presă a fost prezent și mijlocașul Silviu Pană, jucător împrumutat de Chijana la Brașov până la finalul acestui sezon. „Când am venit la Brașov mi s-a spus că promovarea este un obiectiv, dar ce am văzut aici…. Trebuie să spunem să spunem lucrurilor pe nume. Ă‚sta nu e fotbal profesionist. Eu nu primesc o parte din salariu de la Chiajna, am un copil mic, iar de trei luni nu am mai primit niciun ban”, a spus Pană.

În replică, Gheorghe Popa a spus doar că „vineri dimineață mă voi întâlni cu colegii mei din conducerea clubului și vom decide ce măsuri vom lua împotriva celor trei jucători, care au ținut o conferință de presă neautorizată în incinta stadionului”.

AICI poți citi ce au declarat Szabo, Puțanu, Ene, Marin și Coman la conferința de presă de dimineață

Meciul FC Brașov – Chindia Târgoviște, contând pentru etapa a doua a play-off-ului Seriei a II-a a Ligii 2, este programat vineri, de la ora 18:00.

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 14 Apr. 2016, 15:48 Seria 2
Pe aceeași temă