Hămbășan anunță că Voința se retrage din Liga 2: „Aștept două săptămâni să văd dacă vrea cineva echipa. O dau gratis, nu mai suport!”

Marius ANGHEL 04 Sep. 2012, 22:50 Seria 2
Hămbășan anunță că Voința se retrage din Liga 2:**

Președintele executiv al clubului Voința Sibiu a anunțat marți că nu mai vrea să țină echipa și că în două săptămâni va anunța Federația Română de Fotbal că va retrage gruparea din Liga a II-a. Ioan Hămbășan spune că invidia afeceriștilor locali și plângerile făcute la DNA împotriva clubului l-au făcut să se retragă definitiv din fotbal.

Anunțul șoc făcut de Hămbășan a venit pe fondul unor probleme grave cu care gruparea sibiană s-a confruntat în ultimele săptămâni și pe fondul jocului slab făcut de Voința în primul meci pierdut cu Corona Brașov, cu 1-3 în prima etapă de Liga 2. Ioan Hămbășan spune însă că vrajba și șicanele unor afaceriști locali, dar și politicieni, l-au făcut să ia decizia de a se retrage definitiv din fotbal.

Patronul Voinței spune că dă gratuit echipa la cine dorește să o preia. „Vreau să fac unele precizări. Sunt unele lucruri care probabil s-au adunat și aș începe prin faptul că începând de ieri (n.r. – marți) nu mai doresc să continui. Am considerat că e mai bine să mă opresc aici din mai multe motive, atât financiare pentru că eu nu pot să mai susțin echipa la nivelul și pretențiile la care s-a ridicat. Am adus-o până aici. De când s-a retrogradat și până acum lucrurile au luat o întorsătură destul de urâtă cel puțin din punctul meu de vedere. Nu am bănuit că creez atâta invidie și atâta lume care ar fi trebuit să se bucure pentru ceea ce am realizat, ar fi trebuit să ne sprijine. Până acum cinci ani când am venit eu la această echipă la Sibiu nu mai exista fotbal demult. (…) Am dus echipa până în liga 1 din divizia D. S-au bucurat oamenii de bun simț, dar pe partea cealaltă au apărut niște lucruri pe care nu m-i le-am putut imagina vreodată. Nu știu cui am greșit sau dacă am făcut în ciudă la cineva. Au apărut lucruri urâte care cred eu că nu sunt de acceptat în 2012. Vă dau exemple faptul că unii au vrut să transform echipa de fotbal în societate privată, iar alții care au funcții de conducere au început să se răzbune pe mine pentru că vezi doamne nu am îndrumat echipele și arbitrii să se cazeze în hotelul lor” a spus Hămbășan.

Plângeri la DNA în ultimele trei luni

Ioan Hămăbășan nu exclude varianta de a pune pe seama faptului că implicarea sa la UNPR a adus vrajba și a politicienilor locali. Acesta a afirmat că, coincindență sau nu, problemele mari au început să apară odată cu instalarea USL-ului la guvernare. „Este un dosar penal pe rol. Unii au făcut plângeri penale împotriva mea și a conducerii executive a Voința Sibiu. Se cercetează. Aștept să fiu chemat să știu despre ce e vorba. Sunt plângeri legate de CSU Voința Sibiu. DNA-ula ridicat niște acte, s-au făcut cercetări… Alți oameni de afaceri vociferează, iar câteva firme au spus că atâta timp cât sunt eu aici nu vor să vină aproape de echipă… De o lună de zile am încercat să las clubul liber la oameni de afaceri sau să vină alții să ia clubul să îl ducă mai departe. Când m-am reîntors din concediu clubul era aproape închis și lichidat” a mai spus Hămbășan.

Mai ține echipa exact două săptămâni

Hămbășan a anunțat tot marți că mai susține financiar Voința preț de două săptămâni, interval de timp în care dacă apare vreun afacerist dispus să o preia, o va da gratis. „Las două săptămâni răgaz clubului în sensul că dacă în aceste 14 zile nu apare cineva să îl preia și să îl ducă mai departe, voi începe procedurile de lichidare pentru că nu mai sunt alte variante ca să nu mai apară penalități și alte lucruri. În trei ani și jumătate nimeni nu m-a ajutat în afară de Werner Keul și unul sau doi oameni de afaceri care au avut încredere în acest proiect și am dus echipa în liga 1. M-am descurcat așa cum am putut. Cred că și eu am făcut unele greșeli. Anul trecut nu am reușit să gestionez mai bine situația de la club și nu am reușit să aducem un profesionist în cadrul clubului care să ne arate greșelile făcute. Vreau să închid aici. Este păcat că acest club se stinge după cinci ani de zile” a mai declarat afeceristul sibian.

„Nu pot fi condamnat că nu am susținut echipa financiar. Nu am nicio ofertă de preluare a clubului. Aștept două săptămâni să vedem dacă vrea cineva să preia echipa și să o ducă mai departe. O dau gratis. Clubul nu are datorii mai mari de 80 – 90.000 de euro. Probabil se va ajunge până la desființare. Nu am avut personal niciun fel de negocieri cu nimeni. Am auzit că ar vrea o firmă din afară să preia echipa. Nu știu însă nimic concret. Grupele de copii vor merge mai departe. Deci în 2-3 săptămâni dacă nimeni nu vrea să preia echipa, o să o retrag din campionat. În aceste două săptămâni o să asigur echipei tot ce e nevoie pentru următoarele 2 – 3 etape. Practic se va convoca o Adunare Generală care se va pronunța pentru retragerea echipei din campionatul ligii 2. Sunt decis sută la sută.”
, a mai spus Ioan Hămbășan.

Articol scris de Dragoș POPESCU

Foto: Ovidiu Dumitru Matiu (Mediafax)

Marius ANGHEL 04 Sep. 2012, 22:50 Seria 2
Pe aceeași temă