Grevă japoneză sub Cetate

11 Oct. 2011, 15:18 Seria 2
Grevă japoneză** sub Cetate

Neplătiți de mai mult timp și fără să fi primit vreo primă de victorie pentru cele patru jocuri câștigate în actualul sezon, jucătorii Mureșului Deva au protestat la finalul săptămânii trecute față de situația existentă la echipă.

Astfel, sâmbăta trecută, în timpul meciului amical câștigat, scor 6-2 (1-1), în fața echipei Aurul Certej (Liga a IV-a), Lipitor și colegii săi au evoluat cu banderole albe pe brațe vrând astfel să atragă atenția patronilor clubului să le achite restanțele financiare vechi și de trei luni.

Mai mult, unii dintre jucători sunt deciși să depună memorii la Federația Română de Fotbal pentru a deveni liberi de contract. „Deși parcă nu ar fi destul că avem salarii și prime mici, nici măcar nu le primim la timp. Nimeni dintre conducători sau patroni nu vin să discute cu noi, să ne explice situațiaă”, sunt de părere fotbaliștii de la Mureșul Deva.

Situația este cu atât mai curioasă cu cât în urmă cu exact o săptămână, într-o ședință de urgență a Consiliului Local Deva, consilierii deveni au aprobat suma de 50.000 de lei pentru Clubul Sportiv Mureșul Deva. Potrivit proiectului de hotărâre, banii urmau a fi împărțiți atât jucătorilor seniori, cât și a celor de la Centrul de Copii și Juniori. Fotbaliștii susțin că nu au văzut niciun ban, iar patronii clubului nu răspund la telefoane.

Dacă problema financiară nu va fi rezolvată în această săptămână, elevii lui Constantin Olariu sunt hotărâți să își continue protestul și la meciul din campionat cu Alro Slatina, de sâmbătă, din etapa a IX-a a Ligii a II-a, Seria a II-a.

Pauză activă

Mureșul Deva a stat în runda a VIII-a a Ligii a II-a deoarece adversara sa, FC Bihor, a solicitat amânarea jocului întrucât avea trei jucători selecționați la Naționala de tineret a României. Jocul a fost reprogramat pentru miercuri, 19 octombrie, ora 15:00, pe stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea. În locul jocului, oficialii „alb-roșii” au susținut un test în compania Aurului Certej. Cu un joc mai puțin disputat, Mureșul Deva se clasează pe locul 6, cu 12 puncte, în Seria a II-a a Ligii a II-a.

Articol și foto Sami Tamaș

11 Oct. 2011, 15:18 Seria 2
Pe aceeași temă