„Greul de abia acum urmează, dar aș paria pe o echipă tânără în retur”

Marius ANGHEL 13 Jan. 2013, 13:45 Seria 2

Una dintre surprizele plăcute ale primei părți a sezonului în Calea Aurel Vlaicu a apărut în centrul liniei mediane, pe un post pretențios. La 19 ani, Florin Lazea a fost titular în marea parte a partidelor oficiale ca mijlocaș la „închidere”, făcând un cuplu sudat cu mult mai experimentatul Radu Mărginean. Chiar dacă a avut puține realizări pe faza ofensivă și contrucția jocului, tânărul utist și-a făcut destul de bine treaba la recuperare, fiind unul dintre preferații lui Adrian Falub.

„Sunt foarte bucuros de ceea ce mi s-a întâmplat în partea a doua a anului 2012. Le mulțumesc încă odată antrenorilor că au avut încredere în mine, căci pentru un fotbalist de 19 ani e foarte important să prindă atâtea jocuri la nivelul Ligii a 2-a și încă la o echipă cu numele UTA-ei. Dar, sunt conștient că greul de abia acum urmează. A fost dficil să prind prima echipă, dar e și mai dificil să rămâi acolo”, consideră Lazea.

Deși echipa se va reuni de abia pe 21 ianuarie, mijlocașul este printre primii care au reînceput alergările pe arena „Francisc Neuman”. „Așa cum a spus și domnul Falub, sunt sigur că toți colegii mei sunt responsabili și se vor reobișnui cu efortul până la încheierea oficială a vacanței. Indiferent de ceea ce se va întâmpla la club, un fotbalist profesionist trebuie să fie pregătit să intre pe teren și să dea totul pentru echipa sa. Să nu uităm că în prima etapă a returului întâlnim marea rivală Poli și trebuie să fim într-o formă bună până atunci”, a adăugat utistul.

Odată cu renunțarea la Ricardo și Chindriș, cel puțin deocamdată, Falub rămâne doar cu variantele Mărginean și Lazea ca și mijlocași centrali defensivi. „Sunt convins că cel puțin Marius Chindriș își va găsi o altă echipă cel puțin de Liga a 2-a. A avut ghinion cu accidentările anul trecut, dar rămâne un fotbalist valoros, de mare perspectivă. Pe de altă parte, mă bucur că voi avea ocazia să am lângă mine și pe mai departe un fotbalist de caracterul lui Radu Mărginean, cu răutate pozitivă în joc, de la care ai mereu ce învăța. Mi-ar plăcea să-i calc pe urme, să joc măcar pentru echipele la care a evoluat și el în Liga 1″, a mai punctat Lazea.

În fine, „textilistul” ar îmbrățișa ideea unei echipe formate din mulți fotbaliști tineri în partea a doua a sezonului. „Mi-aș dori și cred că ar fi normal să se întinerească echipa, cu mențiunea că ar trebui avem printre noi și câțiva jucători cu experiență. Eu aș paria pe o astfel de echipă, care cred că ar face față rigorilor ligii secunde. Și, mai avem ceva de partea noastră dacă UTA continuă să o ducă greu din punct de vedere financiar. Cred că noi, tinerii, nu ne gândim aproape deloc la bani, față de cei mai în vârstă care au familii, pe care trebuie să le întrețină”, a concluzionat Florin Lazea.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 13 Jan. 2013, 13:45 Seria 2
Pe aceeași temă