Golgheterul „stegarilor” a răbufnit la ședința cu șefii. Matei a amenințat că pleacă, apoi a revenit la sentimente mai bune

Marius ANGHEL 23 Oct. 2015, 13:58 Seria 2
Golgheterul

Tensiuni în tabăra „stegarilor” înaintea meciului cu CS Mioveni. Imediat după ședința de pregătire de ieri care a avut loc la baza sportivă ICIM, jucătorii au ținut să aibă o discuție cu șefii clubului. La solicitarea jucătorilor, Vasile Dochița și Romeo Pașcu au venit la stadion pentru a lămuri lucrurile.

Concret, jucătorii sunt nemulțumiți de faptul că nu au încasat primele de joc, salariul pe luna septembrie întârzie, iar condițiile de cazare pentru unii jucători sunt mai mult decât precare. Cel mai vocal dintre fotbaliști a fost atacantul Marius Matei, care le-a reproșat oficialilor clubului toate nemulțumirile din partea jucătorilor. „Ce prime vreți să vă dăm, pentru meciurile cu UTA sau Caransebeș?”, a fost răspunsul șefilor. Extrem de furios, Matei și-a strâns bagajele și a amenințat că pleacă de la echipă! Lucrurile s-au liniștit după ce Matei a avut, o oră mai târziu, o discuție la sediul clubului cu oficialii echipei.

Matei: „Totul e ok, a fost doar o simplă discuție”

Marius Matei a încercat să minimalizeze răbufnirea de la ședință și anunță că nu se pune problema să plece de la FC Brașov. „Totul e ok, a fost doar o simplă discuție. Cum să plec de la FC Brașov? Nu s-a pus problema”, a declarat Matei, care este golgheterul lui FC Brașov în acest campionat cu cinci goluri marcate.

Dochița: „Matei s-a calmat”

Președintele lui FC Brașov, Vasile Dochița, spune că lucrurile s-au lămurit după o discuție pe care a avut-o cu Matei la sediul clubului. „Matei a venit la club, am discutat bărbătește și s-a calmat. Dacă el avea probleme trebuia să vină la mine să discute, nu să aibă o astfel de ieșire”, a reacționat Dochița.

„Nu-i vom subestima”

Pentru „stegari” urmează un program extrem de încărcat, cu trei meciuri în decurs de o săptămână: sâmbătă cu CS Mioveni, marți în Cupa României cu Astra, iar sâmbăta viitoare la Satu Mare cu formația locală, Olimpia.

La fel ca și înaintea meciului cu Gaz Metan Mediaș și cei de la CS Mioveni vin la Brașov cu un alt antrenor, asta după ce Claudiu Niculescu a fost înlocuit cu Marius Stoica. Mai mult, oficialii clubului argeșean au tăiat în carne vine și au dat afară și patru jucători în această săptămână.

„La prima vedere, se pot face analogii cu ceea ce s-a întâmplat înaintea meciului nostru cu Gaz Metan Mediaș, pentru că și atunci oaspeții noștri au schimbat antrenorul (n.r. Șomfălean a asigurat interimatul după demisia lui Balaur). M-a surprins plecarea lui Claudiu Niculescu, pentru că el a avut continuitate la Mioveni, anul trecut a avut rezultate și chiar a făcut o treabă bună acolo. Cert este că CS Mioveni vine la Brașov după o perioadă în care rezultatele au lăsat de dorit și cred că de aceea au schimbat antrenorul și au renunțat la câțiva jucători. Vom întâlni o echipă matură, omogenă, care poate pune probleme oricărui adversar din această serie. Indiferent de problemele celor de la Mioveni, în niciun moment nu-i vom subestima. Noi avem dublă obligație în acest joc, adică să obținem cele trei puncte și să mulțumim prin jocul nostru suporterii care vor veni la stadion. Este un nou pas în drumul nostru spre îndeplinirea obiectivelor, pătrunderea în play-off și apoi promovarea. Derbi sau nu, sunt trei puncte puse în joc pe care noi trebuie să le câștigăm. Aș dori să micșorăm distanța din clasament față de primele clasate, pentru că acum este o distanță destul de mare, în special față de FCM Baia Mare. Nu mă gândesc acum la meciul cu Astra, pentru că victoria cu Mioveni este cel mai important lucru acum. După meciul cu Mioveni vom putea discuta și despre meciul cu Astra”, a declarat antrenorul „stegarilor”, Adrian Szabo.

Meciul FC Brașov – CS Mioveni, contând pentru etapa a 10-a din Seria a II-a a Ligii 2, se va disputa sâmbătă, de la ora 11.00, pe Stadionul Tineretului.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 23 Oct. 2015, 13:58 Seria 2
Pe aceeași temă