Gligor: „Misiunea noastră s-a îngreunat, dar nu renunțăm la gândul promovării”

Marius ANGHEL 16 Apr. 2013, 12:18 Seria 2
Gligor:**

UTA a pierdut trei puncte mari cu Damila Măciuca și promovarea redevine o himeră. Mai dureros este că arădenii au fost ca joc peste adversari, însă tot ceea ce contează este scorul de pe tabelă. Acesta a arătat 1-0 pentru olteni, după un gol înscris cu capul de Codin.

„Este cu atât mai greu pentru noi să acceptăm această înfrângere cu cât ea a venit după primul gol încasat dintr-un corner de UTA în acest campionat. Jucătorul gazdelor a lovit ciudat balonul, cu fața mi s-a părut, dintre mine și Supic și l-a trimis cu mult noroc exact la colțul lung. Ne pare rău cum am tratat această fază, dar se mai întâmplă și la echipe mai mari, cu jucători de milioane de euro să mai încaseze goluri din lovituri de la colțul terenului. Sigur, nu avem voie să clacăm tocmai acum, dar nu mai putem întoarce timpul înapoi. Se pot căuta vinovați la acea fază, dar eu am zis mereu că un meci se pierde și se câștigă în 11. Meritele și demeritele se împart întotdeauna între toți jucătorii unei echipe”, este de părere Alin Gligor.

Căpitanul „Bătrânei Doamne” mai spune că el și colegii săi nu vor lăsa garda jos până la final. „Nu am jucat deloc rău, am avut 70% posesie, doar golul ne-a lipsit. Adversarul a avut două reluări pe spațiul porții, a dat impresia că se teme de noi, însă atâta timp cât nu am putut marca  nu aveam cum să câștigăm. Dar, nu renunțăm la gândul promovării, chiar dacă suntem conștienți că misiunea noastră s-a îngreunat mult după această înfrângere. Acum, din nou depindem mult și de ceea ce fac contracandidatele noastre. Dacă rezultatele rămân la fel de imprevizibile ca și până acum, avem șansa noastră”, a explicat arădeanul.

Întrebat dacă în vestiar se simte presiunea rezultatelor, Gligor a spus: „Noi, încă de la începutul returului eram conștienți că vom avea de jucat 11 finale, așa că știam ce ne așteaptă. Până acum, am bătut Poli, Corona și Oltul și am pierdut cu Mioveni și Măciuca, sunt rezultate contradictorii pentru noi. Asta înseamnă că nu ne rămâne decât să câștigăm celelalte șase finale, numai că, așa cum se întâmplă după fiecare meci important pierdut, suntem cam dărâmați. Domnul antrenor va trebui să lucreze și la psihicul nostru, fiindcă orice pas greșit făcut de acum înainte ne scoate definitiv din calculele promovării.  Eu zic că dacă ne adunăm și câștigăm vineri cu Luceafărul ne putem înscrie pe o pantă ascedentă de pe care să nu mai coborâm până la final”.

În fine, fundașul „Bătrânei Doamne” nu dorește să comenteze în niciun fel declarațiile acide ale lui Adrian Marțian, dar nu a uitat să le mulțumească fanilor. „Au fost alături de noi de în toate deplasările din această primăvară și nu au avut de parcurs distanțe mici. Le mulțumim că ne-au încurajat tot timpul și ne-au aplaudat chiar și la înfrângere, așa cum s-a întâmplat și la Mioveni. Sperăm să nu-i mai dezamăgim de acum înainte, fiindcă merită cu totul altceva. Se vede că iubesc această echipă, avem datoria să ne demonstrăm și noi atașamentul față de culorile alb-roșii”, a încheiat Alin Gligor.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 16 Apr. 2013, 12:18 Seria 2
Pe aceeași temă