Giurgiu promite marea cu sarea, chiar dacă încă nu a preluat pe FC Bihor: „Vin cu jucători în valoare de vreo două milioane de euro”

Marius ANGHEL 12 Aug. 2015, 15:50 Seria 2
Giurgiu promite marea cu sarea, chiar dacă încă nu a preluat pe FC Bihor:**

În așteptarea implicării autorităților locale din Bihor, omul de afaceri Mihai Giurgiu (36 ani), cel care dorește să preia pe FC Bihor Oradea, spune că, dacă parteneriatul va fi semnat, va aduce la echipa din Liga 2 nu doar bani, ci și jucători bine cotați pe piața transferurilor.

„Vin cu jucători în valoare de – toți cumulați – poate vreo două milioane de euro. Valoarea lor certă”, a promis, citat de Digi24, Mihai Giurgiu. Până la fapte mai este însă mult, clubul orădean fiind acum într-o situație delicată și nu știe sigur dacă va lua startul în noul sezon al Ligii 2.

Acționar la Școala de Fotbal Viitorul Mihai Georgescu, Giurgiu s-a ferit însă să dea nume de posibile achiziții, dar a lăsat să se înțeleagă că sunt fotbaliști căutați de formații din prima ligă. „Sunt jucători care sunt în echipele naționale de tineret, în primul și primul rând. Momentan, nu dau nume. Dacă nu o să se concretizeze? O să vedeți, când se concretizează, faptele”, susține Giurgiu. E greu de crezut însă că acești jucători care sunt la echipele naționale de tineret sunt liberi de contact în această perioadă în care, în special, cluburile din Liga 2 au nevoie de cel puțin doi Under 19 în echipa de start pentru noul sezon competițional.

Mihai Giurgiu a depus, luni dimineață, la Consiliul Județean Bihor, așa cum au dorit acestea, actele prin care aduce la cunoștință bugetul detaliat pe următorii cinci ani. Astfel, în cel mai scurt timp, CJ Bihor trebuie să se pronunțe legat de viitorul clubului de fotbal.

„Îmi pare bine că am ajuns atât de departe cu negocierile și sperăm să ne întâlnim tot mai des. Momentan discuțiile sunt foarte avansate, apreciem sprijinul Consiliului Județean și al Primăriei, dar deocamdată sprijinul este doar verbal. Știu situația extrem de gravă în care este FC Bihor. Să sperăm că se ajunge la o finalitate legală și săptămâna viitoare, după ce vom avea confirmările scrise de la Consiliul Local pentru stadion și de la Consiliul Județean legat de buget, vom știi dacă depunem actele pentru schimbarea statutului FC Bihor și intrarea mea ca acționar majoritar și finanțator majoritar. Este o săptămână decisivă pentru că începe campionatul, mai este cu meci de cupă, iar în club nu sunt bani. În momentul de față oricare dintre creditorii clubului poate să-l desființeze având în vedere restanțele la planul de insolvență”, a spus, citat de bihon.ro, Giurgiu, într-o conferință de presă susținută la finalul săptămânii trecute la sediul clubului.

„Teoretic se vrea, la nivel declarativ. Vicepreședintele Avrigeanu a declarat că a identificat sumele necesare și e extraordinar că a făcut-o public. După întâlnirea de astăzi, domnul Giurgiu trebuie să-și pună pe hârtie planul cu lux de amănunte. Din discuții a rezultat că domnul Giurgiu vrea garanții clare că Consiliul Județean va depune acei bani în termenele stabilite. Consiliul Județean vrea, la fel, să fie sigur că domnul Giurgiu își asumă obligațiile pe care și le ia voluntar, pentru că nu-l forțează nimeni. După ce se pun aceste lucruri pe hârtie, am înțeles că va fi o ședință de CJ ordinară devansată și consilierii își vor da acordul sau nu”, a spus, la rândul său, Florin Bogdan, consilier județean și membru în AGA CS FC Bihor.

Marius ANGHEL 12 Aug. 2015, 15:50 Seria 2
Pe aceeași temă