Gigi Mulțescu : „La Jiul m-am simțit umilit, nu cred că voi mai reveni vreodată acolo”

Loredana JUGLEA 23 Sep. 2008, 14:21 Seria 2
Gigi Mulțescu :

Gigi Mulțescu, fost component al echipei Naționale, jucător la Jiul , Steaua și Dinamo a declarat  că la Jiul s-a simțit umilit pe vremea când antrena la Petroșani, în urmă cu trei ani de zile.

  „ Am fost la Petroșani, dar în trecere. M-am revăzut la club cu foștii jucători. Dani Timofte, Homan, Militaru. Încă sunt supărat pe Alin Simota pentru ceea ce mi-a făcut. Poate că l-am iertat, dar nu pot să-l uit. E vorba de o relație cu un om, cu un antrenor care i-a făcut treabă. A fost aiurea tot ceea ce a făcut el atunci. A recunoscut că a greșit. Și-a cerut scuze. Știți foarte bine că  promovarea a fost realizată cu forcepsul. Eu făcusem acolo un sistem de disciplină. El a  plecat urechea la unii jucători care se plângeau de efort și că-i țin mult la antrenamente. Simota mi-a cerut asta. S-a plâns că jucătorii sunt indisciplinați, nepregătiți. El m-a dat afară pentru că am făcut ceea ce mi-a cerut. E păcat,  aveam un proiect pe cel puțin doi ani. Vroiam să fac la Petroșani o fabrică de fotbal. Jiul a stat mult timp în Divizia A”.

Simbolul fotbalului din Vale, Gigi Mulțecsu, crede că Jiul va mai ajunge în topul performanțelor doar dacă vor da dovadă de seriozitate. „Trebuie multă muncă, stabilitate financiară, jucători de calitate”. Acesta a afirmat că nici nu se pune problema să revină la Jiul, cel puțin, deocamdată. „O revenire la Jiul? În nici un caz. E posibil ca și Timofte să aibă parte de ceea ce mi s-a întâmplat mie. Echipa este în suferință. Obiectivul este formarea unei echipe. Jiul nu are un lot ca lumea”.

Fiul lui Gigi Mulțescu, Cătălin Mulțescu, a fost și el portar la Jiul. S-a despărțit de Jiul  în condiții asemănătoare cu ale tatălui său. „Cătălin face bine. Este antrenor cu portarii și jucător la Călărași, echipă ce vrea să promoveze din „C” în „B”. Eu spun că nu e bine pentru el că a ieșit din circuitul  din prima divizie”, a spus Mulțescu.
Fost antrenor în prima ligă din Turcia, Gigi Mulțescu  a antrenat de-a lungul carierei sale echipe precum Samsunspor, Adanaspor, Ankaragücü, Gaziantepspor sau Kayserispor, fiind apreciat pentru munca sa la toate aceste echipe.
 

Loredana JUGLEA 23 Sep. 2008, 14:21 Seria 2
Pe aceeași temă