Geolgău: „Știm punctele slabe, avem nevoie de întăriri pe anumite posturi”

Marius ANGHEL 07 Feb. 2013, 12:54 Seria 2
Geolgău:**

Oficialii clubului FC Olt Slatina vor demara negocierile pentru aducerea unor jucători pe posturile deficitare. Anunțul a fost făcut de președintele divizionarei secunde, Gheorghiță Geolgău.

Oficialii clubului FC Olt Slatina au așteptat verdictul FRF în cazul Marinescu, pentru a putea demara negocierile privind întărirea posturilor deficitare. Divizionara secundă are interdicție de a transfera jucători de la alte cluburi, însă nu are îngrădit dreptul de a legitima.

„Având în vedere că putem legitima jucători liberi, în urma adresei primite de la FRF, concurența la echipă va fi destul de mare pe anumite posturi, știm punctele slabe ale lotului, avem nevoie de întăriri pe anumite posturi. Până acum știam că ne putem baza doar pe jucătorii din lot și pe cei din propria ogradă, adică de la Centrul de Copii și Juniori, dar de acolo unul sau doi pot face saltul la echipa mare, acum putem aduce jucători liberi, bineînțeles respectând un anumit prag de salarizare, pentru că la un moment dat s-a depășit. Ne vom încadra în anumite limite”, a declarat președintele celor de la FC Olt Slatina, Gheorghiță Geolgău, în cadrul unei conferințe de presă.

„Vrem în primul rând jucători de atac”

Posturile considerate deficitare de oficialii clubului sunt cele ofensive. Potrivit spuselor președintelui grupării FC Olt Slatina, se dorește aducerea a cel puțin unui atacant, dar și a unui mijlocaș cu profil ofensiv.

„Vrem în primul rând jucători de atac, în apărare, ca și număr de goluri primite, suntem pe locul cinci, dar atacul nu a funcționat, dacă marcau mai mult cu 5-6 goluri, eram mult mai sus. Suntem conștienți că avem nevoie de mijlocaș central, mijlocaș de bandă dreaptă și unul sau doi jucători de atac, nu mai mulți. Ce au venit până acum au fost jucători de-ai noștri, juniori, ce vom aduce de acum încolo, în prima fază noi îi considerăm titulari. Vrem în continuare jucători tineri, sunt câțiva în atenția noastră care au prezențe la loturile naționale”, a mai spus oficialul clubului.

Atacantul George Buciuman are o înțelegere verbală cu oficialii clubului, în zilele următoare fiind posibilă parafarea actelor.

E dezamăgit de juniorii A ai clubului

Din vara anului trecut, în cadrul divizionarei B FC Olt Slatina s-au pus bazele și unui Centru de Copii și Juniori, director fiind numit Marius Popa.

Președintele de la FC Olt Slatina, Gheorghiță Geolgău, a făcut un bilanț la nivelul grupelor de juniori și a vorbit de planurile sale pe termen lung privind fotbalul juvenil. Acesta susține că fotbalul slătinean va avea la bază copiii talentați din zonă și consideră că organizarea trebuie să se facă de jos în sus.

„Dacă nu ne venea această hârtie de la FRF privind legitimarea fotbaliștilor liberi, ne-am fi bazat numai pe jucătorii din ogradă proprie. Din acest motiv, proiectele noastre vor fi bazate pe juniori, viitorul fotbalului slătinean se va axa foarte mult pe Centrul de Copii și Juniori. Sunt puțin dezamăgit pentru că la juniori A suntem pe penultimul loc în Campionatul Republican, și aici vorbim despre jucătorii care ar trebui să facă pasul la echipa mare. La juniori B, copii născuți 1996-1997, am încheiat turul pe locul al patrulea, iar în acest moment am avea dreptul să mergem la turneul de calificare, însă mai avem în față și partea a doua a sezonului. Nu cred că se poate face performanță cu copii care ocupă penultimul loc, poate unu sau doi, dar nu ne putem baza pe grosul grupei născute 1994-1995, atâta timp cât ocupă penultimul loc în clasamentul grupei”, a spus Geolgău.

Acesta spune că, dacă își va pune în practică proiectul pe care l-a gândit, în doi ani echipele de juniori slătinene ar putea ajunge printre primele din țară. „Pe acești copii, i-am văzut în urmă cu opt luni jucând, acum sunt în cantonament la Călimănești. Dacă voi fi lăsat în pace, să-mi pun în aplicare proiectul, în doi ani grupele de juniori de la FC Olt Slatina vor ajunge în primele patru – cinci echipe din țară. Intenționez să întărim echipa de juniori B. Pentru a avea un centru puternic de juniori, trebuie să fie făcută o selecție în întreg județul, dar și în județele limitrofe. Organizarea trebuie să plece de jos, piramidal, de jos în sus. Numai printr-o reorganizare juniorii vor putea face pasul la echipa mare”, a adăugat Geolgău, care s-a gândit și la amenajarea unui teren sintetic pentru ca antrenamentele din sezonul rece să se desfășoare în condiții optime.

„Nu poți să faci performanță atâta timp cât nu le oferi juniorilor o bază solidă de antrenamente, să se construiască un balon cu teren artificial, unde copiii să-și desfășoare antrenamentele în perioada în care afară este frig. Chiar dacă investiția presupune o sumă mare, pe termen lung costurile vor fi amortizate”, a spus Geolgău.

Sursa: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 07 Feb. 2013, 12:54 Seria 2
Pe aceeași temă