FC Olt își continuă activitatea și se va înscrie în Liga 3. Slătinenii și-au numit un team manager și punctează și la capitolul marketing

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 24 Jun. 2015, 16:36 Stiri
FC Olt își continuă activitatea și se va înscrie în Liga 3.** Slătinenii și-au numit un team manager și punctează și la capitolul marketing

Ionuț Ivan, președintele și acționarul majoritar al clubului FC Olt Slatina, a susținut astăzi o conferință de presă în care a comunicat detalii despre viitorul echipei oltene. Gruparea care s-a retras din Liga 2 cu șase etape înainte de finalul sezonului își va continua activitatea în al treilea eșalon fotbalistic, așa cum Liga2.ro dezvăluia încă de zilele trecute, și speră ca datoriile pe care i le impută Fiscul să fie șterse prin proiectul de lege al amnistiei fiscale.

Slatina va avea astfel echipă de fotbal în noul sezon din Liga 3 și, totodată, au numit în conducere și un team manager, pe Zoltan Erdei, fost arbitru de Liga 1, și un director pentru departamentul de marketing, pe Andrei Petcu.

Gruparea olteană are în acest moment 20 de jucători sub contract, toți juniori, însă se va purta negocieri pentru prelungirea angajamentelor și cu fotbaliștii care au activat la FC Olt în momentul retragerii. Dintre aceștia din urmă va alege Dan Oprescu, antrenor care va continua și el pe banca tehnică.

Noul proiect al echipei va fi susținut din finanțare privată, acționarul majoritar urmând a fi Ionuț Ivan. „În ceea ce privește partea de finanțare a clubului, va fi exclusiv privată. Am stat de vorbă cu câțiva oameni potenți financiar, care și-au arătat intenția de a veni alături de noi. Ceea ce s-a întâmplat, în urmă cu câteva luni, ne-a demonstrat că, dacă ne bazăm doar pe finanțare de la administrația locală, în orice moment orașul și județul pot rămâne fără echipă de fotbal”, a declarat, citat de Gazeta nouă, Ionuț Ivan.


Zoltan Erdei, Ionuț Ivan și Andrei Petcu au vorbit miercuri despre viitorul echipei FC Olt Slatina. Foto: gazetanoua.ro

FC Olt s-a retras din play-off-ul Ligii 2 după ce Fiscul le-a imputat o datorie enormă, de peste 1,2 milioane euro, după o reinterpretare a impozite din anii 2009-2013, în perioada Alro, la care a adăugat dobânzi și penalități! Cum clubul slătinean primea finanțare de la autoritățile locale, pe o lege care prevedea că nu trebuie să existe datorii, conducătorii au optat pentru retragerea formației din liga secundă.

Totuși, dacă se va merge pe vechea societate, conducătorii clubului FC Olt sunt nevoiți să stingă litigiul cu fostul jucător Octavian Drăghici. Până acum, slătinenii au fost amendați, li s-a interzis dreptul de a transfera și/sau legitima jucători și au fost penalizați cu patru puncte.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 24 Jun. 2015, 16:36 Stiri
Pe aceeași temă