Cinci foști jucători ai echipei FC Olt Slatina au devenit acum „cocoși de Hurez”

Cinci foști jucători ai echipei FC Olt Slatina** au devenit acum

Nu mai puțin de cinci foști jucători de la FC Olt Slatina s-au reunit în această vară la echipa de Superligă Vâlcea, Flacăra Horezu.  În calitate de antrenor-jucător Adrian Popa (28 ani)  i-a adus la Flacăra pe foștii săi coechiperi de la Slatina, Gabriel Precup, Bobi Verdeș, Ștefan Covalschi și Mircea Scheau.  Cu un lot care probbail  putea face față lejer în Liga a III-a, Flacăra Horezu este fără îndoială una din candidatele la promovare în sezonul viitor.

După ce a promovat în vară cu Milcov (Olt), experimentatul mijlocaș central Gabriel Precup (31 ani) speră să repete performanța cu noua sa echipă, Flacăra Horezu.  

„Am venit la Horezu pentru Adi Popa, el mi-a prezentat un proiect interesant, cu foști colegi alături de care am jucat la Slatina. Suntem mulți jucători cu experiență, un grup foarte frumos, sper să câștigăm fiecare meci și să începem cu dreptul, sâmbătă, la Dăești. Am jucat contra lor și când eram la Milcov, în vară, la barajul de promovare, sunt o echipă foarte bună și foarte bine organizată, cred că ambele meritau atunci să promoveze! Ne concentrăm doar pe jocul nostru, trebuie să luăm fiecare meci în parte, să ne impunem jocul de la început, nu am venit în excursie la Horezu! Experiența trebuie să ne-o arătăm însă pe teren, este un campionat județean tare și bine organizat, cu baze sportive frumoase, iar la Horezu avem un teren foarte bun și vestiare bine puse la punct” a declarat Gabi Precup. În ultimii ani, Flacăra Horezu a mai ratat promovarea în două rânduri la barajele de accedere în Liga a III-a.

Mijlocașul spune că orașe cu tradiție precum Slatina și Vâlcea trebuie să revină pe viitor în fotbalul profesionist.

„Mi se pare o tragedie ca orașe mari precum Slatina și Vâlcea să nu aibă echipe în Liga a II-a. Slatina are o platformă industrială mare, există Alro, Pirelli, comunitățile locale trebuie să ajute sportul de masă. Slatina și Vâlcea nu au echipe nici măcar la Liga a III-a. Noi am fost un grup foarte unit la Slatina alături de antrenorul Dan Oprescu și asta s-a văzut, Adi Popa s-a gândit acum la foștii colegi, plus că tinerii care erau atunci la FC Olt sunt la Liga I!   Nu pot uita meciurile Slatina-Vâlcea, erau derby-uri crâncen disputate, se făcea rocadă și între jucători, a fost o perioadă foarte frumoasă, lumea venea la stadion, nu îmi vine să cred că aceste orașe nu mai au echipe” a mai spus Gabi Precup. Mijlocașul a mai evoluat în carieră la FC Olt, ASA Tg.Mureș, CS U Craiova, FC Caransebeș și Turnu Măgurele.

Situat la 45 de kilometri de Rm.Vâlcea, într-o zonă de munte, orașul Horezu este cel mai renumit centru de olărit din țară, atrăgând anual mii de turiști din țară și străinătate la târgul ceramicii, „Cocoșul de Hurez”. Echipa de fotbal este susținută financiar  de Primăria Horezu.

Cum poate arăta Flacăra în sezonul viitor: Oțăt – Scheau, C.Dinu, Vladu, Covalschi – Simeanu, Precup, Nistor, R.Georgescu – Verdeș, Ad.Popa

Articol publicat de Adi Georgescu
 

Pe aceeași temă