Gazul și UTA speră degeaba la promovare! „Ă‚știa vin, iau banii și apoi fac figurație” Alte 2 echipe profită de pe urma lui Poli

08 May. 2012, 11:21 Seria 2
Gazul și UTA speră degeaba la promovare!

Iancu anunță că retrage dosarul de licențiere al lui Poli! La finalul lunii, Comitetul Executiv al FRF va vota ca locul bănățenilor să fie ocupat de prima echipă clasată sub linia retrogradării din Liga I: Petrolul sau Tg. Mureș.

Situația lui Poli Timișoara vine în sprijinul intereselor de final de campionat din Liga I. Cum formația de pe Bega nu va avea, mai mult ca sigur, dreptul să promoveze, la începutul săptămânii viitoare se va lua o hotărâre menită să liniștească două echipe din prima divizie: Petrolul și Târgu Mureș.

„Nu are rost să ne amăgim cu licențierea”, spunea ieri Marian Iancu. Cum situația lui Poli Timișoara pare fără speranță pentru fanii bănățeni, echipele din Liga I vor să profite din plin. La finalul lunii mai, în Comitetul Executiv al FRF, se va lua o hotărâre de care să beneficieze două echipe amenințate de retrogradarea din primul eșalon. „Se va vota ca, în cazul în care Poli nu va primi licența, să nu mai promoveze ocupanta locului trei din Seria a II-a, ci să rămână în Liga I prima echipă de sub linie”. Adică ori Petrolul, ori Târgu Mureș. Acest lucru urmează să se stabilească în mare parte etapa viitoare, când cele două se vor întâlni în meci direct.

„Ă‚știa vin și fac figurație”

Principalul argument al celor care susțin această variantă este legat de potența financiară aproape inexistentă a echipelor din Liga a II-a. „Ă‚știa vin, iau 800.000 de euro din start din drepturi TV și apoi fac figurație. Nu au nici condiții, nici nimic”, a explicat un oficial al unui club din Liga I.

Articol scris de Radu FAUR și Marian DIMA

Foto: Timp Online

08 May. 2012, 11:21 Seria 2
Pe aceeași temă