Gaz Metan – FC Brașov, derby pentru play-off. „Stegarii” promit un meci deschis, medieșenii nu-l văd decisiv

Marius ANGHEL 08 Mar. 2016, 13:26 Seria 2
Gaz Metan - FC Brașov, derby pentru play-off.**

„Stegarii” și-au refăcut moralul șifonat serios la Arad cu o victorie în fața celor de la Tărlungeni și au acum în față șase finale în lupta dură pentru o poziție de play-off. În așteptarea investițiilor promise de Nilor Group LTD, cei de la FC Brașov vor juca în această seară, de la ora 19.00, în deplasare, cu Gaz Metan Mediaș. Cele două echipe au retrogradat braț la braț sezonul trecut în Liga a 2-a, și cu toate că erau considerate principalele favorite la promovare din Seria a II-a lucrurile nu au stat așa în prima parte a campionatului.

În meciul tur, FC Brașov s-a impus pe teren propriu cu scorul de 2-0 prin golurile lui Marius Matei și Vlad Olteanu, iar în iarnă ambele echipe au făcut schimbări masive la nivelul loturilor. Mediașul a pornit tare în retur, și, cu două victorii, echipa pregătită de Leo Grozavu a revenit în lupta pentru play-off. De cealaltă parte, brașovenii au început returul cu o înfrângere, în deplasare, la UTA, iar etapa trecută s-au impus cu scorul de 2-0 în derbiul local cu Unirea Tărlungeni.

Stere: „Vom încerca să jucăm ofensiv”

La fel ca în primele două meciuri oficiale din acest retur, staff-ul tehnic al „stegarilor” nu va putea alinia cel mai bun 11. Astfel, Poverlovici, Livan și Georgescu sunt accidentați, portughezul Marques nu are încă drept de joc, iar Mutu și Istrofor nu au prins lotul pentru această deplasare. Vestea bună ar fi aceea că mijlocașul Cristi Andor ar putea fi legitimat marți, astfel că jucătorul ar putea debuta oficial chiar în partida de la Mediaș.

Mult mai liniștit după victoria cu Unirea Tărlungeni, antrenorul Mihai Stere are mari așteptări de la duelul cu Mediașul. „Meciul de la Mediaș va fi unul dificil. Am câștigat cu Unirea Tărlungeni, avem un moral bun și am putut pregăti în liniște acest joc. Vom încerca să jucăm ofensiv, dar trebuie să ne luăm și unele măsuri în defensivă. FC Brașov, Gaz Metan Mediaș și CS Mioveni rămân principalele favorite în lupta pentru promovare ținând cont de loturile de care dispun. Asta nu înseamnă însă că Vâlcea, Baia Mare, UTA sau Chindia nu sunt echipe puternice. În această serie, lupta pentru primele locuri se va da până la final. Chiar dacă de la Mediaș au plecat mulți jucători experimentați în această iarnă, ei au început returul cu două victorii. Pentru noi este foarte important să obținem punct sau puncte din acest meci”, a declarat antrenorul Mihai Stere.

Avram: „Va fi un meci deschis”

Pentru mijlocașul lui FC Brașov, Răzvan Avram, meciul de la Mediaș este unul special. Avram s-a transferat în vara trecută la Brașov, după ce jucase în ultimii ani la Mediaș. „Cei de la Mediaș au o echipă mult schimbată față de turul campionatului. Din foștii mei colegi de acolo au mai rămas doar Greab, Băjenaru, Munteanu, Petre, Buzean și Figliomeni. Va fi un pic ciudat când voi păși din nou pe gazonul din Mediaș, astfel că se poate spune că va fi un meci special. Sunt convins că va fi un meci deschis, însă nu se poate spune că există o favorită, pentru că ambele echipe sunt de valori apropiate. Echipa care va face mai puține greșeli va avea câștig de cauză. Important este să ne impunem jocul și să obținem cele trei puncte”, a declarat Avram.

Grozavu: „Nu este un meci decisiv”

De cealaltă parte, antrenorul celor de la Gaz Metan Mediaș, Leo Grozavu, spune că meciul cu FC Brașov nu este unul decisiv pentru calificarea în play-off. „Este un meci important pentru noi, dar nu decisiv. Întâlnim o echipă bună, chiar dacă în această perioadă FC Brașov se confruntă cu probleme. Este un duel de tradiție pentru că cele două echipe s-au întâlnit de multe ori în ultimii ani în Liga I. Acum cele două echipe sunt în Liga a 2-a, noi suntem pe locul 4, Brașovul pe 6, într-un campionat destul de modest din punct de vedere valoric. Totul se va decide în play-off, iar pentru noi este important să rămânem aproape de celelalte echipe. Nu există o echipă în această serie care să se impună prin diferență valoare, se joacă încrâncenat pe teren fiecare meci și așa va fi și la jocul cu Brașovul”, a spus Grozavu, care nu va putea conta în acest meci pe serviciile lui Buzean și Ciprian Petre, ambii accidentați, iar Cristea este suspendat.

Pentru jocul de astăzi, organizatorii au pus în vânzare bilete, prețul unui tichet fiind de 8 lei. Pentru că astăzi este 8 Martie, doamnele și domnișoarele beneficiază de acces gratuit.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 08 Mar. 2016, 13:26 Seria 2
Pe aceeași temă