Garabet: „Fortuna poate fi una dintre echipele cele mai importante și cele mai respectate ale acestui campionat”

Marius ANGHEL 28 Aug. 2014, 17:55 Seria 2
Garabet:**

Mai sunt două zile până la începerea unei noi ediții a ligii secunde, acolo unde se afla în premieră și formația Fortuna Poiana Câmpina. Despre acest nou început, Hacic Garabet (foto mic), om cu mare experiență în fotbal, oficial al clubului prahovean, a acceptat să răspundă câtorva întrebări pe blogul Sport Câmpina.

– Domnule Garabet, Fortuna este pregătită pentru debutul în Liga a 2-a?
– Eu spun că da. În ceea ce privește toate detaliile organizatorice, tot ce ține de partea administrativă, eu spun că suntem pregătiți. Din punct de vedere al lotului și al pregătirii echipei, antrenorii sunt cei responsabili, dar am văzut o atentă preocupare a lor, o bună coeziune în rândul jucătorilor, toate acestea făcându-mă să afirm că suntem pregătiți din toate punctele de vedere pentru începerea campionatului! Este adevărat că exigențele sunt mai mari, este adevărat că Liga a 2-a înseamnă mult mai mult decât Liga a 3-a, dar eu spun că Fortuna poate fi una dintre echipele cele mai importante și cele mai respectate ale acestui campionat.

– Fortuna este echipa Câmpinei sau a comunei Poiana Câmpina?
– Strict birocratic, din punct de vedere administrativ, Fortuna are sediul aici la stadionul „Fortuna” din Poiana Câmpina. Cu toate acestea, grupul de investitori care finanțează acest club își doresc ca Fortuna să fie echipa întregii comunități din jurul municipiului Câmpina. Dacă vreți, într-un sens mai larg, Fortuna este echipa unei zone de la Comarnic la Băicoi, de la Filipești la Valea Doftanei. De altfel, cam acesta este și bazinul din care se face selecția pentru echipele de juniori. Clubul Fortuna își dorește să aibă o relație foarte bună cu întreaga comunitate a acestei zone, cu o serie de cluburi axate pe juniori care își desfășoară activitatea aici, socotind că această echipă de fotbal are potențial să devină un adevărat simbol al zonei și peste tot în țară să se vorbească, numai în termeni pozitivi, de echipa noastre și, implicit, de zona pe care o reprezentăm.

„Prețuri mai mici la bilete ar însemna o desconsiderare a jucătorilor și a spectacolui sportiv”

– În privința prețurilor biletelor și abonamentelor, există persoane care susțin că prețurile sunt destul de mari. Dumneavoastră cum vi se par aceste prețuri?
– Eu spun că prețurile nu sunt mari… Și mai spun ceva: un preț mai mic al biletelor sau chiar accesul gratuit din punctul meu de vedere ar însemna o desconsiderare a jucătorilor din teren, a muncii oamenilor din acest club, a spectacolului sportiv în sine. În privința abonamentelor, noi am gândit aceste abonamente nu ca o sumă a biletelor de la fiecare etapă în parte ci ca o formulă de ajutorare a clubului, o formulă de respect, un semn de apreciere a performanțelor sportive. Cred că ar trebui să subliniem un lucru: clubul Fortuna nu a primit niciodată niciun leu de la nici o administrație locală, așa cum se întâmplă cu alte echipe, chiar și la nivelul ligii secunde. În schimb, plătim impozite și nu sunt deloc mici aceste sume…

– Ce așteptați de la meciul de sâmbătă?
– Fortuna va aborda toate meciurile, indiferent de numele adversarului, la victorie. Sigur, ne-ar bucura un joc spectaculos, cu multe goluri, o victorie foarte importantă pentru un debut cu dreptul în eșalonul secund. Și ar mai fi un lucru… Există niște oameni care susțin că vorbesc în numele suporterilor clubului nostru. Ei trebuie să înțeleagă că este necesar să facă niște pași: trebuie să se constituie într-o asociație, în conformitate cu prevederile legale, să se înregistreze la Tribunal și abia apoi, în aceste condiții, ar putea încheia un parteneriat cu noi. Oamenii respectivi s-au arătat supărați de o asemenea variantă, deși aceasta este singura cale legală și normală. Trebuie să existe o asociere și un contract între noi, pentru că ei ar urma să folosească simbolurile clubului și tebuie să existe drepturi și obligații din partea ambelor părți. În schimb, ne-a ajuns la urechi pe diverse căi că intenționează să ne creeze probleme la primul meci pe teren propriu, astfel încât să se ajungă în situația de a fi amendați, sancționați, cu toate consecințele care decurg de aici. Eu fac un apel către toți oamenii care vor veni sâmbătă la meci să se comporte civilizat, așa cum ne-au demonstrat până acum și eu sunt convins că oamenii din Câmpina, din Poiana Câmpina și din celelalte localități nu se vor deda la nici o acțiune care să aducă prejudicii nu numai clubului nostru, ci și fotbalului în general și chiar celorlalți spectatori.

Fortuna Poiana Câmpina joacă în prima etapă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, împotriva echipei Metalul Reșița.

Marius ANGHEL 28 Aug. 2014, 17:55 Seria 2
Pe aceeași temă