Fortuna s-a reunit într-o formulă și atmosferă discretă. Prahovenii întâmpină probleme în găsirea unui teren unde să se pregătească

Marius ANGHEL 19 Jan. 2015, 19:33 Pregătiri, amicale

Vacanța a luat sfârșit și la Fortuna, în această după-amiază, la stadionul propriu având loc primul antrenament din 2015 al singurei formații prahovene din eșalonul secund.

Sub comanda noii conducerii tehnice, asigurată de principalul Aurelian Stamate și secunzii Cătălin Gheorghe („detașat” de la echipa secundă, în locul lui Ștefan Odoroabă și al preparatorului fizic Bogdan Aldea) și Cornel Cernea, care se va ocupa în continuare de pregătirea portarilor.

La primul antrenament au fost prezenți 16 jucători: portarii Popescu, Gârlea și Șerban, jucătorii de câmp Cioinac, Antohi, Minciună, Stancu, Honciu, M. Marin, Munteanu, Zsiga, Damian, Buhuși, Birău, Dobrosavlevici, Năstase.

Miercuri sunt așteptați alți fotbaliști. În primul rând, cei care au fost aleși de la „satelitul” desființat – Răduț, Băcioiu, Drăgan, A. Gheorghe și Caramalău, apoi portarul Zegheru, revenit la echipă, dar și alți câțiva jucători, în general, tineri și foarte tineri, care se vor afla în probe.

Hacic Garabet: „Existând promisiunea că în jurul datei de 1 februarie se vor rezolva și probleme financiare”

La momentul debutului pregătirilor din 2015, președintele clubului Fortuna, Hacic Garabet, a declarat: „La primul antrenament sunt cei 16 jucători care ne aparțin, miercuri urmând să mai vină alți jucători, inclusiv de la fosta echipă a doua, care se vor afla în probe. Am discutat cu finanțatorul echipei și le-am transmis și jucătorilor să se pregătească serios, să încerce să-și facă meseria cât mai bine, existând promisiunea că în jurul datei de 1 februarie se vor rezolva și probleme financiare, adică le vor fi achitate restanțele. Sper ca cei mai mulți dintre ei să înțeleagă, să dea dovadă de caracter și împreună să ne îndeplinim obiectivul – locurile 1-6 la finalul sezonului regulat”.

În privința utilizării terenului sintetic de la Căminul Petrol, Hacic Garabet a precizat: „Clubul Fortuna a depus o solicitare scrisă la Primăria Câmpina pentru găsirea unei formule pentru a putea să ne desfășurăm o parte dintre antrenamente, poate și meciuri amicale, pe acest teren. Încă nu am primit un răspuns, dar sperăm că se va găsi o formulă agreată de ambele părți pentru folosire acelui teren. Până la urmă, noi considerăm că suntem echipa cea mai reprezentativă a zonei și așa cum s-a găsit înțelegere pentru echipele de juniori aparținând celor două cluburi sportive din Câmpina, dacă se dorește, se poate găsi și pentru noi”.

Stamate: „Întâmpinăm probleme cu găsirea unor baze sportive pe care să ne antrenăm în această perioadă”

La rândul său, antrenorul Aurelian Stamate a precizat: „Este mai greu ca orice început, dar jucătorii s-au prezentat bine la acest prim antrenament, cu un tonus bun, iar dacă se rezolvă și problemele financiare, atunci putem spune că suntem pe un drum bun. Din păcate, întâmpinăm probleme cu găsirea unor baze sportive pe care să ne antrenăm în această perioadă. Sper să se rezolve în privința accesului nostru pe terenul sintetic de la Petrol, acolo unde am avea condiții destul de bune, mai ales dacă vor mai fi ploi sau chiar ninsoare, așa cum este prognoza meteo. De altfel, intenționam să mai disputăm un meci amical înainte de cel din 10 februarie, cu Flacăra Moreni, pentru a vedea la lucru, în condiții de meci pe cei care vor veni în probe, dar suntem condiționați de găsirea unui teren bun”.

Bogdan Șandru, în probe la Pandurii

În altă ordine de idei, Fortuna a primit o ofertă din partea formației din primul eșalon Pandurii Tg. Jiu pentru fundașul central Bogdan Șandru. Deocamdată, cele două cluburi s-au înțeles ca jucătorul să se afle în pregătiri cu formația gorjeană până la 15 februarie, dată până la care Șandru trebuie să-l convingă pe Edi Iordănescu dacă merită să joace în prima ligă.

Pandurii Tg. Jiu se află pe locul 12 în clasamentul primei ligi, iar în aceste zile se află în cantonament la Izvorani. Bogdan Șandru urmează să se alăture în aceste zile gorjenilor, iar între 25 ianuarie și 9 februarie se va afla în cantonamentul din Antalya al echipei, acolo unde Pandurii au programate 6 meciuri amicale.

În funcție de evoluțiile lui Bogdan Șandru până pe 15 februarie, conducerile celor două echipe se vor așeza din nou la masa negocierilor și este posibil ca fundașul central al Fortunei să joace din acest an în Liga I, primul meci al Pandurilor fiind programat pe 21 februarie, atunci când  gorjenii vor primi vizita formației CSU Craiova.

Pentru Fortuna, în actuala ediție de campionat, Bogdan Șandru a jucat 956 minute, fără a înscrie nici un gol.

În schimb, a jucat în ambele partide din Cupa României, în prima dintre ele, victoria cu 3-0 de pe teren propriu în fața formației Unirea Târlungeni înscriind și primul său gol oficial din acest sezon pentru Fortuna.

Text și foto: Sport Câmpina

Marius ANGHEL 19 Jan. 2015, 19:33 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă