G. Giurgiu: „’U’ va supraviețui!”

14 Dec. 2008, 10:40 Seria 2
G. Giurgiu: „'U' va supraviețui!

Gabi Giurgiu crede că la “U” Cluj persistă aceleași probleme și că echipa nu a arătat niciodată bine din punct de vedere financiar.

 

Ai câștigat titlul cu Rubin anul acesta. Cum te simți?

Din păcate am participat prea puțin la această realizare. Am fost accidentat la genunchi o lungă perioadă de timp și nu am putut juca din acestă cauză. Am făcut și un control în Polonia și de atunci m-am pregătit separat după un program stabilit de specialiștii de acolo.

 

Ați surprins lumea cu câștigarea titlului?

Pentru ei a fost o muncă gândită. Și-au propus de la început să atace podiumul și au și cheltuit 7-8 milioane de euro pentru transferuri. Așa că Rubin nu e văzută ca o mare surpriză în Rusia.

 

Sunt șanse să te desparți de Rubin?

Destul de mari. Am pierdut un an întreg și mi-ar fi foarte greu să continui la fel. Ei vor face achiziții, se vor întări și nu știu dacă aș mai avea un loc în echipă în aceste condiții. Mi-ar plăcea să revin în țară, însă nu știu încă ce viitor am. Sper să-mi rezolv situația la Rubin și să pot pleca…

„Clujul nu a avut niciodată bani”

 

Ce mai știi de Universitatea?

Sunt la curent cu ce se întâmplă la Universitatea, mai ales că acum sunt în țară, la Cluj. „U” și-a propus întotdeauna promovarea, dar au mari probleme cu banii și nu-și pot plăti contractele… La acest club nu au fost niciodată bani.

 

Totuși, parcă înainte jucătorii nu se grăbeau să-și depună memoriu…

Noi nu am ieșit în față pentru bani, mergeam mai departe pentru că știam că până la urmă îi primeam. Nu știu, nouă ne și plăcea să jucam, eram un grup unit din Cluj și țineam la echipă. Pentru orice jucător e o lovitură grea când nu îți încasezi salariul și primele. Țin minte că și noi plecam în vacanță fără ne primim toți banii.

 

Ce soluție vezi pentru „U”?

Cred că ar avea nevoie de cineva înstărit care să investească și să-l țină acolo sus. Ar fi un pas înapoi dacă echipa va reveni la Consiliul Local. Oricum, nu cred nici nu se pune problema unei desființări. E o echipa de tradiție și atâta timp cât există suporteri va exista.

8 sezoane a evoluat Giurgiu pentru Universitatea Cluj

14 Dec. 2008, 10:40 Seria 2
Pe aceeași temă