Gabi Giurgiu este mulțumit de delegarea arbitrului Adrian Cojocaru pentru derby-ul Petrolul – ”U” Cluj: ”Sper ca jocul să nu fie influențat în niciun fel de arbitraj!”

Victor VRÎNCEANU 06 Dec. 2021, 14:32 Liga 2
Gabi Giurgiu este mulțumit de delegarea arbitrului Adrian Cojocaru pentru derby-ul Petrolul - ”U” Cluj: ”Sper ca jocul să nu fie influențat în niciun fel de arbitraj!”

”U” Cluj vine după o înfrângere cu Astra (1-2 pe teren propriu, primul pas greșit acasă în acest sezon), iar oficialii clubului ardelean consideră că eșecul se datorează arbitrajului.

După ce noul manager general al Universității, Andrei Cordoș, a tras un semnal de alarmă în această direcție, a venit și rândul directorului sportiv Gabriel Giurgiu.

Gabriel Giurgiu, mulțumit de delegarea lui Adrian Cojocaru la Petrolul – ”U” Cluj

Contactat de ProSport, fostul mijlocaș al echipei clujene spune că meciul de marți cu Petrolul este un adevărat derby și se arată mulțumit de delegarea arbitrului Adrian Cojocaru.

”Știm că meciul cu Petrolul va fi unul dificil! Întâlnim o echipă de tradiție și va fi un derby în liga secundă care ar putea foarte ușor să fie și în Liga 1. Ne dorim să fie pe viitor și în Liga 1. Dacă ne uităm în clasament, joacă echipele de pe locurile 1 și 3, așa că trebuie să fim foarte bine pregătiți pentru acest meci. Băieții știu importanța meciului și a rezultatului. Noi venim după o înfrângere care nu a fost plăcută și a fost influențată de arbitraj. Acum am văzut că e delegat un arbitru de Liga 1, ceea ce e foarte important. La astfel de jocuri e nevoie de un arbitru cu experiență, care să aibă și meciuri de acest gen la activ. Avem încredere în ceea ce poate să facă și în faptul că poate ține meciul sub control. Un arbitru nu trebuie să iasă în evidență, acesta e rolul echipelor de pe teren. Îmi doresc mult ca arbitrajul să nu influențeze în niciun fel jocul”, a declarat Giurgiu pentru ProSport.

Adrian Cojocaru arbitrează pe ”Ilie Oană”

Meciul dintre Petrolul și ”U” Cluj va fi arbitrat de centralul din lotul de Liga 1 Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi) și de asistenții Gabriel Sabin Stroe (Piteşti) și Florian Alexandru Vişan (Galaţi). Arbitru de rezervă este Marius Chițu (Târgovişte), iar observatori au fost delegați Ioan Duma (Sibiu) și Dorinel Dincă (Călăraşi).

În acest sezon, Adrian Cojocaru a mai condus un singur meci în Liga 2: FC Hermannstadt – FK Csikszereda 4-1. În Liga 1 are nouă jocuri arbitrate în acest campionat din care au trecut 18 etape.

Petrolul și ”U” Cluj sunt despărțite de șase puncte

Meciul Petrolul – ”U” Cluj are loc marți, 7 decembrie, de la ora 17:00, la Ploiești, pe stadionul ”Ilie Oană”, în încheierea etapei a 16-a a Ligii 2. Este, totodată, și ultimul joc programat în campionat în 2021, sezonul regular urmând să se reia la finalul lunii februarie a anului 2022.

Înaintea partidei de la Ploiești, Petrolul ocupă locul 1, cu 39 de puncte, iar ”U” Cluj se află pe poziția a 3-a, cu 33 de puncte. Între ele este FC Hermannstadt, cu un meci în plus disputat și cu 35 de puncte.

Etapa trecută ambele echipe au pierdut. Petrolul a cedat cu 0-1 la Mediaș, în meciul cu FC Hermannstadt, oprindu-și seria de 12 victorii consecutive în campionat și suferind al doilea eșec în acest sezon. ”U” Cluj a pierdut acasă, cu 1-2, meciul cu Astra, o adevărată surpriză, făcând primul pas greșit acasă în acest campionat, după șapte victorii consecutive. Echipa lui Erik Lincar s-a aflat la a patra înfrângere în acest sezon.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mos-nicolae-constantin-gata-de-ultima-reprezentatie-a-petrolului-din-2021-a-pregatit-special-derby-ul-cu-u-cluj-care-trage-cortina-peste-liga-2-va-fi-o-19213379

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cu-orgoliul-ranit-u-cluj-vrea-sa-dea-lovitura-in-derby-ul-cu-petrolul-erik-lincar-mizez-pe-determinarea-taria-de-caracter-a-jucatorilor-mei-sa-vedem-cine-e-mai-puternic-19212878

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-cordos-proaspat-numit-manager-la-u-cluj-se-gandeste-deja-la-derby-ul-cu-petrolul-vreau-sa-atrag-atentia-asupra-unui-singur-lucru-19212505

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-16-poli-iasi-are-nevoie-de-victorie-la-avrig-pentru-a-mai-spera-la-play-off-la-brasov-si-calarasi-au-loc-jocuri-crancene-intre-echipe-din-subsolul-clasamentului-19212964

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-are-un-nou-manager-general-fostul-fotbalist-andrei-cordos-s-a-intors-in-club-si-a-fost-numit-in-functie-la-un-an-distanta-dupa-lupta-pentru-putere-19212447

Victor VRÎNCEANU 06 Dec. 2021, 14:32 Liga 2
Pe aceeași temă