FRF i-a luat șansa UTA-ei de a ajunge în Liga I! „Cu acele puncte eram în altă parte”

17 Nov. 2011, 01:57 Seria 2
FRF i-a luat șansa UTA-ei de a ajunge în Liga I!**

Utiștii au aflat că au fost depunctați pe nedrept în returul sezonului trecut, pierzând orice speranțe de promovare. Cu 12 puncte mai puțin clasament, echipa emblemă a Aradului nu a mai avut aceeași motivație pentru confruntările din finalul sezonului, aflând apoi că ar fi putut fi în locul Voinței Sibiu, care avea să promoveze în Liga 1 în urma barajului cu Săgeata Năvodari. „Bătrâna Doamnă” a rămas în „purgatoriul” Ligii a 2-a și are regrete că nu a apucat să-și joace până la final șansele de promovare. Asta rezultă și din declarațiile antrenorului principal și jucătorilor implicați în campionatul trecut.

Roland Nagy: „Rămânem, din păcate, la nivel de discuție despre ce ar fi putut să fie. E clar că alta ar fi fost motivația și concentrarea tuturor dacă am fi știut că avem punctele pe care le-am obținut pe teren. Era greu să fim în priză fără acele puncte. Poate, ajungeam noi în vară să jucăm barajul, nu Voința Sibiu”.

Claudiu Pascariu: „Cu acele puncte eram cu siguranță acum în altă parte. Ne-a fost greu tuturor să jucăm știind că punctele, munca noastră din teren ne-a fost luată. Alta era motivația din teren”.

Cornel Nădăban: „100% era cu totul altceva dacă aveam punctele. Noi am plecat la drum știind că acele puncte nu ne vor fi luate, după care a venit acea decizie. Să ne amintim doar de ultima etapă, conduceam Iașiul cu 2-1 și în ultimul minut li s-a inventat un penalty. Dacă băteam atunci, eram noi la baraj, nu Sibiul. Să nu mai vorbesc de felul în care abordam celelajte meciuri. Dar asta e, nu mai avem ce face”.

Andrei Tînc: „Personal, tot așa aș fi abordat fiecare meci, concentrat și decis să fac totul pentru victorie. Însă, per ansamblu, cred că echipa a avut probleme de motivație în retur. Inevitabil ni se schimba ceva în creier dacă ne vedeam în clasament cu 12 puncte mai mult, puncte de altfel câștigate pe teren. Probabil, și conducerea avea o altă abordare a finalului de sezon, se făceau toate eforturile pentru a fi sus. Probabil, eu rămâneam la Arad, nu mai ajungeam la Sibiu, chiar la echipa ce a promovat după acel baraj. Cum Bihorul va cere despăgubiri de la Federație dacă va câștiga la TAS în chestiunea cu neacordarea licenței, tot așa ar trebui să facă și UTA. Cineva trebuie să plătească pentru ceea ce s-a întâmplat în primăvară”.

Sursa: Sport Arad

17 Nov. 2011, 01:57 Seria 2
Pe aceeași temă