FC Drobeta se va muta la Motru!

17 Sep. 2008, 15:00 Seria 2
FC Drobeta se va muta la Motru!

Firma care a schimbat suprafața de joc a stadionului din Rm. Vâlcea a câștigat licitația pentru reabilitarea principalei baze sportive de la malul Dunării.Meciul de sâmbătă, cu CSM Rm. Vâlcea, va fi ultimul din acest tur susținut de echipa lui Iulian Mihăescu la Dr. Tr. Severin. FC Drobeta va juca din nou la malul Dunării începând cu luna aprilie a anului viitor.

SC „Gama Verde” SRL , din Focșani, cea care s-a mai ocupat și de terenurile echipelor Steaua, Rapid, Poli Timișoara, CSM. Rm. Vâlcea, FCM Focșani, FC Argeș sau FCM Botoșani, va începe săptămâna viitoare lucrările pentru schimbarea gazonului de pe stadionul „Municipal”. Procesul de modernizare mai implică reabilitarea tribunelor, pe suprafața cărora vor fi montate 10.000 de scaune, a vestiarelor, dar și refacerea pistei de atletism a arenei lăsată în paragină în ultimii 15 ani. Pe toată durata lucrărilor ce vor fi operate din fondurile primăriei, FC Drobeta va evolua la Motru și speră să revină pe propria arenă până la meciul retur cu Unirea Alba Iulia, din etapa a 22-a. Practic, cea mai mare parte a publicului mehedințean va rata derbiul cu „U” Cluj, de la începutul lunii martie a anului viitor, dar și o eventuală calificare a severinenilor în șaisprezecimile Cupei României, programate pentru 9 octombrie, când vor intra în competiție și echipele din Liga I. „Avem deja acordul de principiul al oficialilor echipei Minerul pentru a juca la Motru și urmează să înștiințăm federația că vor disputa jocurile de acasă în alt oraș pe toată perioada în care propriul stadion se va afla în renovări Aveam și varianta Orșova, dar gazonul de acolo devine impracticabil în sezonul ploios și riscam să evoluăm pe un teren asemănător celui de pe „Municipalul” severinean. În schimb, stadionul din Motru e omologat pentru Liga a II-a și suprafața de joc este mult mai bună”, a explicat președintele executiv Vasile Mănescu decizia luată.
Astfel, meciul cu CSM Rm. Vâlcea, de sâmbătă, va fi ultimul susținut de elevii lui Mihăescu la Dr. Tr. Severin, iar pe 4 octombrie severinenii vor disputa, cu Dacia Mioveni, primul joc pe stadionul „Minerul” din Motru, ce va mai găzdui până la finalul anului partidele cu Minerul Lupeni, Arieșul Turda, Jiul Petroșani și CS Mechel Câmpia Turzii.

Articol scris de Mircea Oglindoiu

17 Sep. 2008, 15:00 Seria 2
Pe aceeași temă