FC Caransebeș și-a prezentat noua conducere. Mișca, noul președinte: „Revenirea mea la clubul gugulan este o provocare interesantă”

FC Caransebeș și-a prezentat noua conducere.** Mișca, noul președinte:

Obișnuita conferință săptămânală de presă susținută de staff-ul tehnic al echipei de fotbal FC Caransebeș în fiecare joi a avut de această dată o semnificație deosebită. Alături de „principalul” Alin Artimon, au venit la întâlnirea cu ziariștii și noul director sportiv al clubului gugulan, Dan Avram, precum și președintele executiv Dorin Micșa.

Cele două nume noi au apărut în conducerea clubului din Caransebeș ca urmare a hotărârii Adunării Generale a Acționarilor de a-l înlocui pe fostul președinte Cosmin Popovici, decizie luată la sfârșitul săptămânii trecute.

„Am intrat, cred, într-o situație de normalitate. Comitetul director a luat niște măsuri, dar nu noi suntem importanți, cei nou-veniți. Noi am venit să asigurăm un climat propice bunei desfășurări a ceea ce a mai rămas din campionat, pentru îndeplinirea obiectivului. Suntem amândoi oameni de fotbal și, împreună cu corpul tehnic, dar în primul rând cu jucătorii, care reprezintă esența spectacolului fotbalistic, să punem umărul pentru realizarea a ceea ce și-a propus acestă mică grupare din Caransebeș, adică rămânerea în Liga a II-a, și să aducem bucurie numeroșilor spectatori care vin la fiecare meci, aici, pe stadionul din Teiuș. Le adresez invitația să vină la jocul de sâmbătă, cu atât mai mult cu cât noi am avut una dintre cele mai ridicate medii de spectatori la meciurile de acasă. Băieții vor da ultima reprezentație oficială din acest sezon și sperăm să le aducem, cu această ocazie, și o bucurie celor prezenți”, a spus Dan Avram.

Micșa: „Putem să facem lucruri frumoase din vară”

„Pentru mine este o mare bucurie că am putut să revin în cadrul unui club de Liga a II-a. Am în spate o experiență destul de mare, pot să zic, la nivel înalt în fotbalul românesc, după 10 ani la Politehnica Timișoara, în care am atins, împreună cu conducerea de atunci a clubului, chiar play-off-ul Champions League. A urmat apoi acea experiență de un an la Arad, unde, din păcate, datorită problemelor existente acolo, echipa a retrogradat și este pe cale să dispară, iar această revenire a mea la Caransebeș pot să spun că este o provocare interesantă și nu am stat absolut deloc pe gânduri când cei de aici m-au contactat și mi-au propus să vin în conducerea clubului. Eu zic că noi, cei prezenți în acest moment, aici, cu echipa, fiindcă foarte bine spunea și domnul Avram, ea e cea mai importantă, și nu noi, cred, așadar, că împreună putem face lucruri foarte frumoase aici. Sunt adeptul pașilor mărunți, este important în primul rând ca sâmbătă, matematic, să fim salvați de la retrogradare, după care rodul muncii noastre, zic eu, se va vedea din vară încolo, când ne propunem să îmbunătățim și lotul de jucători, și atingerea unor obiective mai îndrăznețe decât lupta pentru evitarea retrogradării. Am întâlnit la Caransebeș un grup frumos, în frunte cu domnul primar, care este alături de noi, suporterii sunt alături de această echipă, am mai fost la Caransebeș și am văzut că au o medie destul de bună pentru Liga a II-a. Putem, cred, să facem lucruri frumoase din vară, dar nu ne gândim acum la asta, ne gândim doar la meciul de sâmbătă, cu Vâlcea, pentru că este cel mai important și eu cred că la ora 13 ne vom putea bucura de prezența Caransebeșului și la anul în Liga a II-a”, a declarat noul președinte executiv, Dorin Micșa.

Artimon: „Deocamdată nu e vremea analizelor, ci a rândurilor strânse și a atingerii obiectivului”

Antrenorul principal Alin Artimon a vorbit despre întâlnirea de sâmbătă, 2 mai, de pe teren propriu, cu CSM Râmnicu Vâlcea. „Ne aflăm în fața unui test important, un test al maturității, al cărui final trebuie să ne ducă la atingerea obiectivului. Cred că suntem într-un moment de normalitate, acest lucru s-a văzut și în jocul de la Oradea, și îmi doresc din suflet ca pe teren propriu să putem demonstra același lucru, să păstrăm nivelul de motivație și de joc, și să încheiem aproape un sezon, pentru că mai avem un meci, cu atingerea obiectivului. Nu e un obiectiv măreț, dar e unul pe care eu sper ca la sfârșitul jocului de sâmbătă să-l ducem la bun sfârșit. Am încredere că atât jucătorii, cât și staff-ul suntem conștienți de importanța meciului, că nu vom exercita mai multă presiune decât e nevoie și vom ști să gestionăm jocul acesta în mod special, așa încât la sfârșitul lui să ne atingem obiectivul și toată lumea să fie mulțumită, și cei care au investit bani în această echipă, și cei care au investit suflet, și cei care au depus efort, să-și atingă la final țintele și să putem face o analiză în timp util pentru ceea ce se dorește să se întâmple cu acest club. Deocamdată nu e vremea analizelor, ci a rândurilor strânse și a atingerii obiectivului, iar asta trebuie să plece în special de la noi, antrenorii și jucătorii, pentru că noi, indiferent ce se întâmplă pe lângă, trebuie să ducem nivelul de joc acolo unde să ne permită să ne exprimăm corect și să obținem rezultatele pe care le dorim. Trebuie să ne asumăm responsabilități! Să nu visăm, să ne vedem în aceste două zile de muncă, și abia după aceea să tragem linie”, a spus și Alin Artimon.

Noul director sportiv, Dan Avram, a adăugat că din campionatul viitor va fi rezolvată și problema unui sponsor principal, făcând, totodată, apel la foștii jucători potenți financiar ai Caransebeșului să sprijine echipa.

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă