FC Brașov va avea sponsor nou pe echipament. Contractul se poate mări sau micșora în funcție de televizarea meciurilor

Marius ANGHEL 25 Aug. 2015, 14:37 Seria 2
FC Brașov va avea sponsor nou pe echipament.** Contractul se poate mări sau micșora în funcție de televizarea meciurilor

Peste doar câteva zile, FC Brașov începe aventura în Liga a 2-a. Lotul este conturat, dar problemele organizatorice persistă. Pentru a încropi un buget cât de cât acceptabil pentru liga secundă, șefii clubului de sub Tâmpa caută soluții de finanțare, iar primele semne sunt îmbucurătoare. După mai multe săptămâni de negocieri, oficialii lui FC Brașov au reușit să-l convingă pe afaceristul Simon Maurer, directorul general al companiei Maurer Imobiliare, să sponsorizeze echipa. Concret, pe parcursul noului campionat, „stegarii” vor purta pe piept numele noului sponsor principal: Maurer Imobiliare, iar pe spatele tricourilor va apărea firma Roman Autocamioane, care aparține patronului Ioan Neculaie.

6.500 de euro lunar

Conform contractului, sponsorul va plăti 5.000 de euro lunar plus TVA, iar pentru meshuri afișate în incinta și în exteriorul Stadionului Tineretului, FC Brașov va mai încasa circa 1.500 de euro lunar. Cum campionatul în Liga a 2-a se va întinde pe durata a 10 luni, valoarea totală a contractului este de 65.000 de euro plus TVA.

Clauză specială

Omul de afaceri Simon Maurer spune că înțelegerea cu FC Brașov are și o clauză specială, iar valoarea contractului se poate mări sau micșora. „Condiția este ca meciurile să fie televizate, astfel că valoarea contractului se poate mări sau micșora”, a spus Maurer.

Președintele Răzvan Burleanu a garantat că FRF se va implica în crearea caietului de sarcini și în organizarea licitației pentru vânzarea drepturilor TV la comun fără să pretindă vreun comision. Până acum licitația nu a avut loc!

Tot în această săptămână, oficialii lui FC Brașov așteaptă ca echipamentul furnizat de firma italiană Acerbis, să fie inscripționat, iar sâmbătă, la Baia Mare, Buga și compania să poată juca cu noile tricouri. În meciurile de pe teren propriu, „stegarii” vor purta echipament în culorile galben și negru, iar în deplasare, FC Brașov va folosi un echipament de joc complet alb.

Continuă negocierile pentru preluarea clubului

Omul de afaceri brașovean spune că negocierile pentru preluarea clubului nu sunt sistate. „Sunt în continuare discuții, se analizează actele, însă o asemenea tranzacție nu se face de pe o zi pe alta”, a precizat Simon Maurer.

Stere îi va spiona pe băimăreni

FCM Baia Mare, adversarul brașovenilor în prima etapă a campionatului, va juca astăzi în turul 4 al Cupei României, în deplasare la Bucovina Rădăuți. Partida va avea loc cu începere de la ora 17:30, acesta fiind primul meci oficial al băimărenilor în noul sezon competițional. La Rădăuți va fi prezent și antrenorul secund al „stegarilor”, Mihai Stere.

„Voi merge să-i văd la lucru pe băimăreni, pentru că este, totuși, un meci oficial. Problema noastră majoră este faptul că avem mulți jucători accidentați și chiar nu știm câți dintre ei vom putea recupera pînă la ora jocului. Este vorba de Matei, Buga, Codoban, David, Avram și Horia Popa, jucători care au avut probleme medicale și nu s-au putut antrena normal”, a spus Mihai Stere.

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 25 Aug. 2015, 14:37 Seria 2
Pe aceeași temă