FC Brașov – „U” Cluj, un meci de totul sau nimic. Cele două echipe au nevoie disperată de victorie pentru a mai spera un loc de play-off

Marius ANGHEL 11 Mar. 2016, 13:27 Seria 2
FC Brașov -

FC Brașov și Universitatea Cluj, două echipe mari ale României, se zbat în anonimatul ligii secunde, iar înaintea duelului de duminică ambele echipe se află în afara play-off-ului! Pe lângă miza jocului, pentru că atât „stegarii”, cât și studenții au nevoie disperată de victorie, cele două cluburi de tradiție joacă în aceste zile cel mai important meci din istorie, cel al supraviețuirii, ambele fiind la un pas de cel mai sumbru scenariu: falimentul.

Pe lângă tradiție, cele două echipe mai au un numitor comun, au fost practic devalizate de patroni gen Ioan Neculaie sau Florian Walter, iar cum se vorbește de salvatori italieni și spanioli, care până acum au punctat doar la nivel declarativ.

La Cluj, fanii au ieșit în stradă

La Cluj, fanii „șepcilor roșii”, împreună cu foste glorii ale clubului au ieșit aseară într-un număr impresionant în stradă la un miting de amploare, într-o încercare disperată în care au cerut celor care conduc orașul salvarea echipei de la dispariție. La Brașov, lucrurile stau mult mai rău. Pe lângă problemele arhicunoscute, nici startul sezonului de primăvară nu a fost unul reușit, cu două înfrângeri din trei meciuri, astfel că „stegarii” au căzut pe un modest loc 7.

Și la capitolul suporteri, FC Brașov traversează o perioadă dificilă. Destul de activi pe rețelele de socializare, puțini pe stadion. Să joci acasă cu doar 300-400 de suporteri în tribună e dezolant, astfel că la meciul cu „U” Cluj, fanii brașoveni pot da un semnal că „Steagu într-adevăr nu moare”.

Jucătorii și antrenorii brașoveni sunt conștienți că meciul cu „U” Cluj este meciul sezonului. „Dacă nu vom câștiga meciul cu Universitatea Cluj, totul s-a terminat. Este mai mult decât un meci de fotbal și trebuie să dăm totul pentru a câștiga”, spun jucătorii, iar antrenorul Mihai Stere afirmă că „meciul cu «U» Cluj trebuie câștigat cu orice preț”.

Puțanu a semnat

Fundașul central Ionuț Puțanu a semnat joi contractul cu FC Brașov. Deși a făcut doar două antrenamente cu echipa, Puțanu este nerăbdător să joace din nou pentru FC Brașov, echipă pentru care a jucat și în turul campionatului. „Am semnat un contract până în vară cu FC Brașov, iar dacă oficialii clubului îl vor înregistra până vineri la FRF, eu voi fi la dispoziția antrenorului chiar și pentru meciul cu «U» Cluj. Eu m-am simțit excelent la Brașov și în turul campionatului, am simțit că sunt apreciat și de aceea am revenit cu mare plăcere. FC Brașov este într-un moment delicat, iar acum, în această perioadă, cu toții trebuie să fim alături de echipă. Avem mare nevoie de susținerea fanilor, pentru că eu sunt convins că având în spate un stadion plin, nu avem cum să ratăm victoria”, a spus Puțanu.

Pentru meciul de duminică, staff-ul tehnic al „stegarilor” are mari bătăi de cap în alcătuirea primului „11″. Pe lângă mai vechii accidentați, Poverlovici și Livan, după meciul de la Mediaș, Vagner și Manole au acuzat probleme medicale și nu s-au putut antrena cu echipa, iar la antrenamentul de ieri s-a accidentat și Bogdan Căucă. Meciul FC Brașov – „U” Cluj este programat duminică, de la ora 11.00.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 11 Mar. 2016, 13:27 Seria 2
Pe aceeași temă