FC Brașov poate începe campionatul. Italienii interesați de club promit că încep să dea bani la echipă

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 19 Feb. 2016, 12:49 Actualizat: 19 Feb. 2016, 12:50 Seria 2

Miercuri a fost o zi extrem de importantă pentru soarta echipei FC Brașov. Concret, administratorul judiciar al clubului din Liga 2, Alexandru Cosmin Gheorghe, a depus, la prânz, judecătorului sindic, cererea deschiderii procedurii de faliment a clubului brașovean. Tot miercuri, avocații grupului de investitori italieni interesați de FC Brașov au depus la Tribunal mai multe documente prin care sperau să nu fie declarat falimentul clubului. Joi dimineață, Tribunalul Brașov a decis să dea un nou termen de judecată în dosarul ce privește falimentul. „Soluția pe scurt: Termen de control- Verificând activitățile îndeplinite de lichidatorul/administratorul judiciar se constată următoarele: – raport de activitate prin care se solicită intrarea în faliment. Se acordă termen de judecată – 6.04.2016. Se citează creditorii prin BPI (n.r. Buletinul Procedurilor de Insolvență)”, se arată în hotărârea instanței pe portalul justiției. „Echipa își poate desfășura normal activitatea în această perioadă, important este să găsească resursele financiare pentru perioada imediat următoare”, a declarat administratorul judiciar al FC Brașov, Alexandru Cosmin Gheorghe.

„Era foarte important să nu fie declarat falimentul”

Unul dintre cei mai cunoscuți avocați brașoveni, Eugen Ungureanu, spune că decizia de ieri a instanței este una corectă pentru că planul de reorganizare a fost făcut prost, iar tabelul creditorilor nu este definitivat. „Era foarte important să nu fie declarat falimentul. Instanța a procedat corect și legal și a acordat un nou termen pe 6 aprilie. Noi am depus miercuri două cereri la instanță în speranța să nu fie declarat falimentul clubului. În prima cerere am rugat instanța să verifice planul de reorganizare, unul făcut necorespunzător, prost, pe genunchi. Am amintit și faptul că nu este definitivat tabelul creditorilor fiind un proces pe rol la Curtea de Apel. Am depus și din partea grupului de investitori o cerere de intenție de preluare a clubului. Chiar le-am spus reprezentanților investitorilor că în următoarea perioadă ei trebuie să vină cu o ofertă concretă. Eu spun foarte clar, cine are de luat ceva de la FC Brașov să ia, iar cine are de dat să dea. Un alt aspect important este soluționarea procesului dintre FC Brașov și Finanțe de la Curtea Supremă. Consider că sunt șanse ca echipa să fie salvată și îmi doresc din tot sufletul ca FC Brașov să nu ajungă în faliment. Ar fi o lovitură dură pentru toți brașovenii”, a declarat avocatul Eugen Ungureanu, care îl reprezintă pe Adrian Szabo, dar și grupul de investitori italieni.

Italienii promit că de luni dau bani la echipă

La rândul său, medicul lui FC Brașov, Gheorghe Popa (foto mic), reprezentantul grupului de investitori italieni interesați de preluarea clubului, s-a declarat extrem de mulțumit de decizia Tribunalului Brașov. „Pentru noi este o veste excelentă că s-a dat un nou termen până la începutul lunii aprilie, pentru că acum avem timp să punem la punct toate documentele. Până pe 6 aprilie vom prezenta garanțiile bancare. Începând de luni, investitorii italieni pe care îi reprezint m-au asigurat că vor începe să plătească banii necesari pentru activitatea curentă a echipei în campionat. Acum trebuie să găsim o cale legală”, a spus Gheorghe Popa, cel care ieri a purtat o rundă de discuții și cu cei de la ANAF.

Dochița: „Clubul are nevoie de bani”

Președintele lui FC Brașov, Vasile Dochița, spune că cel mai important lucru în perioada imediat următoare este găsirea resurselor financiare pentru ca activitatea clubului să nu fie blocată. „Prin decizia Tribunalului Brașov un lucru este cert: FC Brașov își poate continua activitatea până la finalul sezonului regulat. Le voi prezenta situația și jucătorilor și antrenorilor. Echipa se va prezenta la meciul amical programat sâmbătă, în deplasare, cu Chindia. Voi acoperi eu costurile acestei deplasări. Apoi, începând de săptămâna viitoare avem nevoie de bani. Că vor fi de la investitorii italieni, de la sponsori, important este ca echipa să continue. Fără plata salariilor, doar pentru organizarea meciurilor de acasă și deplasări, FC Brașov ar avea nevoie de circa 20.000 de euro. Orice ajutor este binevenit”, a precizat Dochița.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 19 Feb. 2016, 12:49 Actualizat: 19 Feb. 2016, 12:50 Seria 2
Pe aceeași temă