FC Bihor vrea bani pentru promovare

20 Dec. 2008, 14:31 Seria 2
FC Bihor vrea bani pentru promovare

Conducerea FC Bihor a prezentat, într-o conferință de presă, bugetul necesar pentru anul 2009. În viziunea președintelui Alexandru Toth, clubul de fotbal ar avea nevoie anul viitor de un buget de 1,4 milioane de euro.
71% din această sumă ar urma să fie îndreptată spre echipa mare, 9% către echipa secundă, formată în exclusivitate din jucători bihoreni, iar 10 % ar urma să revină compartimentului administrativ. Restul de 10 procente ar avea ca obiect susținerea Centrului de Copii și Juniori al clubului orădean.

 

Potrivit proiectului de buget, numai cheltuielile de masă, transport și barem de arbitraj se ridică la circa 18 miliarde de lei vechi anual.
Consiliul Județean nu a virat încă FC Bihor suma de 13,7 miliarde de lei vechi la care s-a angajat. Cu acești bani, a spus Toth, clubul ar putea încheia anul 2008 aproape de zero la capitolul datorii.

 

Judecând după cifre, se pare că FC Bihor, deși nu anunță asta cu surle și trâmbițe, ar dori să promoveze în prima ligă chiar în acest sezon.

 

Hai să punem și binele în față. Bugetul, dacă va fi aprobat, asigură necesarul și ne păstrează în grafic pentru promovarea în prima ligă. În cazul în care o să reușim să promovăm, va fi nevoie de o rectificare de buget, dar nu va fi vorba despre o sumă foarte mare, pentru că automat se vor încasa bani din drepturile de televizare”, a declarat Alexandru Toth.

 

Un club nou promovat încasează circa 1,5 milioane de euro din drepturile de televizare, însă doar 750.000 de euro sunt virați în contul respectivului club la debutul sezonului.

 

www.bihoreanul.ro

20 Dec. 2008, 14:31 Seria 2
Pe aceeași temă