Dat peste cap de întreruperea finanțării, de anul trecut, din partea Consiliului Local Oradea, FC Bihor a ajuns în situația extremă de a cere ajutorul oricui „mai simte ceva față de acest club, cu tradiție în fotbalul românesc și care este emblematic pentru această zonă de țară„. Conducătorilor clubului orădean, prin vocea președintelui Viorel Nemeș, nu le-a mai rămas decât să facă „un apel de atragere a noi finanțatori” pentru ca activitatea de la FC Bihor să continue.
Este poate ultimul strigăt al clubului vechi de mai bine de 100 de ani, un „un strigăt de disperare pentru salvare”, înainte ca falimentul să pună capăt agoniei prin care trece în acest moment echipa ce activează acum în Liga 2.
În comunicatul remis presei de președintele Viorel Nemeș, acesta spune actuala situație prin care trece clubul FC Bihor, enumeră ce s-a putut face în ultima perioadă pentru a menține supraviețuirea și cere ajutorul societăților comerciale sau persoanele fizice pentru a plăti „urgent o sumă importantă din ratele restante și datoriile care s-au acumulat”, termenul limită fiind „până la sfârșitul primei săptămâni din luna februarie”, deoarece „planul de insolvență a fost depășit și există riscul iminent de a se intra în faliment„.
Astfel, conducerea clubului orădean dorește să precizeze că:
„- Au fost depuse toate eforturile pentru a salva situația și a asigura continuitate echipei de liga a II-a, dar și a celorlalte formații din cadrul clubului. În acest sens, pentru echipa de liga a II-a, conducerea clubului împreună cu staff-ul tehnic au ajuns la un consens în ceea ce privește construirea unui lot care să fie adecvat cu cerințele eșalonului secund, atât numeric cât și calitativ, cu jucători proveniți din pepiniera proprie sau din județ. Cu această ocazie s-a reușit și economisirea unei sume de 25.000 de lei / lună, prin renunțarea la contractele cu jucătorii care prevedeau sume mari (ex. R. Lukacs, C. Străuț, etc.).
– Cu toate eforturile depuse, dar afectați fiind de întreruperea finanțării Consiliului Local Oradea, în această perioadă planul de insolvență a fost depășit și există riscul iminent de a se intra în faliment. De aceea, clubul trebuie să plătească urgent o sumă importantă din ratele restante și datoriile care s-au acumulat până la sfârșitul primei săptămâni din luna februarie.
– În contextul situației dramatice pe care o traversează clubul, nu ne rămâne decât să facem un apel de atragere a noi finanțatori (agenți comerciali, persoane juridice sau chiar fizice), alături de club și de Consiliul Județean, entitate care nu poate susține clubul de una singură. Conducerea clubului FC Bihor invită pe toți cei care mai simt ceva față de acest club, cu tradiție în fotbalul românesc și care este emblematic pentru această zonă de țară, să pună umărul și să ajute la salvarea situației în aceste momente critice și foarte importante pentru existența clubului. Rugăm societățile comerciale sau persoanele fizice, cu cât pot și doresc fiecare, să ne sprijine prin sponsorizări sau donații. Este un strigăt de disperare pentru salvarea acestui club, iar pe cei care mai simt ceva față de acest club și pot să îl ajute, îi așteptăm de săptămâna viitoare la sediul clubului.
– Precizăm că aceste sponsorizări și donații sunt necesare în contextul în care la începutul lunii februarie, clubul trebuie să achite o parte din datorii, iar bugetul de la Consiliul Județean urmează să fie aprobat abia pe la mijlocul lunii februarie. Le mulțumim tuturor celor care în decursul anului 2014 au fost alături de club, tuturor oamenilor de bine din acest oraș și județ, dar îi rog pe toți acum, pe ei și pe alți, să fie alături de noi în aceste momente, pentru că altfel totul s-ar putea termina aici și totul ar rămâne istorie.
Clubul FC Bihor își exprimă totuși speranța că prin participarea la susținerea financiară a clubului a celor care simt ceva și pot să ajute FC Bihor, se va reuși împreună să fie revitalizat un sport aflat într-o situație dificilă.
Vă reamintim că fotbalul a reprezentat un fenomen social și sportiv, mult apreciat de locuitorii municipiului Oradea, dar și ai județului Bihor. Destinele echipei pot fi identificate în urmă cu mai bine de 100 de ani, timp în care clubul a fost prezent în mod constant în eșaloanele superioare ale fotbalului românesc. În toată această perioadă, mii de copii și tineri au practicat fotbalul în mod organizat, unii dintre ei reușind ulterior chiar să depășească nu numai granițele județului Bihor, ci și ale țării, reprezentând astfel în mod onorabil fotbalul bihorean.
În prezent în cadrul clubului sunt înscriși peste 250 de copii, care practică în mod constant și organizat activități sportive, participând la competițiile aferente fiecărei categorii de vârstă.
Împreună vom reuși, pe de-o parte, să atragem cât mai mulți copii și tineri în vederea practicării unui sport într-un cadru organizat, iar pe de altă parte, de a atrage cât mai mulți spectatori în tribunele stadionului.
Le mulțumim tuturor celor care vor da o mână de ajutor fotbalului bihorean pentru a ieși din acest impas!”