Farcaș avertizează UTA: „Ne motivăm mai mult cu echipele importante”

Marius ANGHEL 16 Apr. 2013, 17:24 Seria 2
Farcaș avertizează UTA:** „Ne motivăm mai mult cu echipele importante

La prima vedere, echipa fanion a Aradului are o misiune ușoară în fața uneia dintre formațiile fără pretenții ale campionatului. Luceafărul Oradea s-a îndepărat – oarecum – de zona fierbinte a clasamentului după succesul cu FC Bihor și, neavând presiunea rezultatelor, ar putea produce daune în Calea Aurel Vlaicu.

Mai mult, chiar tehnicianul „roș-albaștrilor” recunoaște că elevii își schimbă fața când întâlnesc o formație cu nume. „Am observat și eu asta, ne motivăm mai mult cu echipele importante din fotbalul românesc, ca FC Bihor, Poli, Târgu Mureș sau UTA. Probabil, elevii mei, în special cei mai tineri, aflați la începutul carierei, doresc să demonstreze că se pot ridica la nivelul adversarilor mult mai bine cotați și dau totul din ei. La Arad, s-ar putea să conteze și factorul nocturnă și asta pentru că nu am prea avut prilejul să jucăm la lumina reflectoarelor. Suntem obișnuiți să jucăm la ora 11, rămâne de văzut dacă e sau nu un dezavantaj pentru noi”, a precizat Florin Farcaș.

Tânărul „principal” al orădenilor nu ascunde atuurile formației sale, admințând – în același timp – superioritatea „Bătrânei Doamne”. „Diferența dintre noi și UTA este mare în favoarea arădenilor din toate punctele de vedere. Ca și organizare, obiectiv și lot de jucători, echipa din Arad este peste Luceafărul, dar asta nu înseamnă că suntem victime sigure sâmbătă. Ne bazăm mult pe entuziasmul tinerilor noștri, dar și pe un joc ordonat și o pregătire fizică bună. Chiar dacă la capitolul experiență suferim, putem compensa prin atitudinea fotbaliștilor noștri. Obiectivul nostru este să jucăm cât mai frumos, să le dăm încredere tinerilor noștri care în proporție de 95% sunt din Oradea și – până la urmă – vrem să obținem și rezultate cât mai bune. Asta ne propunem și Arad, chiar dacă suntem conștienți că vom avea parte de un meci mult mai greu decât cu FC Bihor”, a adăugat Farcaș.

Practic, câștigând cu 3-2 împotriva Bihorului, Luceafărul a scos formația lui Pană din cursa pentru promovare. Victoria viitorului adversar al „textiliștilor” este mai clară decât o arată scorul și asta pentru că „roș-albaștrii” au mai avut și alte ocazii de a înscrie, inclusiv două bare prin Muntean și Popescu.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 16 Apr. 2013, 17:24 Seria 2
Pe aceeași temă