Falub: „Vrem să câștigăm și cu UTA”

01 May. 2009, 17:34 Seria 2
Falub:

Victoria de la Arad din jocul cu ACU, coroborată cu înfrângerile suferite de CSM Rm Vâlcea și FCM Tg Mureș în întâlnirile de la Salonta respectiv Vânju Mare, i-au readus pe "alb-negrii" din Cetatea Marii Uniri în fotoliul de lider. Sâmbătă, cu începere de la ora 11.00, elevii lui Adi Falub susțin un nou examen important, de această dată în compania echipei fanion a Aradului, UTA, o grupare de tradiție în fotbalul românesc.
 

 

Pentru meciul cu "Bătrâna Doamnă" antrenorul Unirii nu poate conta pe serviciile lui M. Rus și Foro – accidentați și aflați în perioada de recuperare, I. Bălan – suspendat respectiv Bumbac – nu are drept de joc contra arădenilor conform unei clauze prevăzute în contractul de împrumut de la UTA Arad. Cu toate acestea, Falub este încrezător că la finalul celor 90 de minute toate punctele puse în joc vor rămâne la Alba Iulia.
 

 

"Avem patru jucători accidentați sau suspendați, dar sper ca victoria din partida cu ACU să ne dea moral, să ne facă și mai puternici și să ne ajute să batem și pe UTA. Jocul se anunță a fi unul foarte greu, arădenii reprezintă o grupare de tradiție în fotbalul românesc, care știe să se mobilizeze în meciurile importante, mai ales că nu are presiunea rezultatelor, ci doar pe cea a suporterilor aidoma altor grupări din fotbalul românesc cum ar fi Rapid, Poli Timișoara sau U Cluj. Sper să trecem cu bine peste acest obstacol și aș prefera să nu vorbesc prea mult acum, ci să vorbească jucătorii pe teren sâmbătă și să învingem UTA", a punctat Falub.
 

 

În altă ordine de idei, antrenorul Unirii este de părere că absențele din lot reprezintă o problemă, dar are deplină încredere că cei care-i vor înlocui pe absenți o vor face foarte bine.
 

 

"Normal că lipsa celor patru reprezintă o problemă, dar nu majoră. Avem un lot valoros de jucători și sunt sigur că cei care vor intra pe teren se vor bate pentru a câștiga cele trei puncte puse în joc. Situația în vârful clasamentului este destul de complicată, mai sunt 24 de puncte puse în joc și s-a văzut că orice meci are importanța lui. Târgu Mureș a pierdut două meciuri în ultimele trei etape și a cedat în aceste condiții primul loc, noi am învins în două jocuri la rând și am redevenit lideri. Cred că dacă vom obține șase puncte din jocurile cu UTA Arad și CSM Rm Vâlcea vom avea prima șansă de a promova în Liga 1", a punctat Falub.
 

 

Mijlocașul Ciprian Pepenar, la rându-i incert pentru întâlnirea de sâmbătă, este de părere că un succes în duelul cu "alb-roșii" este vital pentru accederea în elita fotbalului românesc.
 

 

"UTA este UTA, dar noi trebuie să învingem pentru a ne îndeplini obiectivul. Va fi un meci extrem de greu, un meci pe care suntem practic obligați să-l câștigăm pentru a rămâne în calculele promovării", a afirmat "Pepe".

 

articol scris de Dan Udrea
 

01 May. 2009, 17:34 Seria 2
Pe aceeași temă