Falub spune că va aduce jucători tineri

16 Jun. 2009, 16:40 Seria 2
Falub spune că va aduce jucători tineri

Antrenorul echipei Unirea Alba Iulia, Adrian Falub, a declarat, marți, că strategia din campania de transferuri din această vară se va axa pe achiziționarea de jucători tineri, în detrimentul celor cu experiență.

 

Falub susține că nu vrea să repete greșeala făcută la Universitatea Cluj în 2007, când, după promovarea în Liga I, a transferat jucători cu experiență care ulterior nu au dat randament și au dus la demiterea sa."Nu are rost să dau nume de jucători, dar atunci m-am «curățat» pe mâna acelor jucători experimentați și nu mai doresc să repet acea greșeală. Vom încerca să aducem la Alba Iulia fotbaliști tineri, dornici să muncească pentru ca și la finalul campionatului viitor să fim tot în Liga 1", a declarat antrenorul, pe a cărui listă de achiziții se regăsesc Ionuț Mera (FC Timișoara) și Jaka Stromajer (Pandurii Târgu Jiu).

 

 

Tehnicianul în vârstă de 37 de ani va încerca să promoveze și jucători de la echipa de tineret a clubului. "În primul rând Alba Iulia are un centru excelent de copii și juniori în care se regăsesc mai mulți componenți ai loturilor naționale la diferite categorii de vârstă, Fl. Ilie, Stanciu, Himcinschi, Schuller, Ignat sau Răducanu. Ca să nu mai vorbesc despre cei cunoscuți, Gh. Grozav, Selagea, Cristea, I. Grozav, Lasc, Tătar sau Alex Giurgiu care au jucat deja la echipa mare. Cred că promovarea tinerilor din curtea proprie reprezintă o soluție viabilă pentru fotbalul din România", a explicat Falub.
 

 

În altă ordine de idei, staful tehnic al formației din Alba Iulia a fost completat cu preparatorul fizic Roberto Berruero, cu care Adrian Falub a lucrat la Sportul Studențesc.
 

 

Sursă: MEDIAFAX

16 Jun. 2009, 16:40 Seria 2
Pe aceeași temă