„Eu am crezut că Alro se bate pentru promovare. Păcat de ce este aici”

06 Jun. 2012, 11:30 Seria 2

Gloria Bistrița a încheiat sezonul cu o remiză obținută la Slatina, dar a revenit în Liga I, după un an petrecut în eșalonul secund. Antrenorul Gloriei, Nicolae Manea, a fost convins că Alro Slatina va fi echipa care se va bate de la egal la egal cu Gaz Metan Severin pentru locul al III-lea, devenit promovabil după decizia FRF.

Nicolae Manea a venit la Slatina cu un lot format din jucători foarte tineri, pe care i-a apreciat pentru efortul său de a nu primi gol pe terenul unei echipe pe care cunoscutul antrenorul o vedea rivala de temut a formației Gaz Metan Severin.

„Mi-am dorit un rezultat bun la Slatina, fiind ultima etapă. Am avut mulți jucători lipsă din primul «unsprezece», alături de care am reușit această promovare. A fost un nucleu de 12-13 jucători care a tras tot returul. În jocul cu Alro am avut numai copii de la echipa a doua, trebuia să le dăm și lor o șansă. Echipa gazdă a dominat, dar jucătorii mei au avut ambiție să nu primească gol”, a spus Manea.

Tehnicianul de la Bistrița consideră că Alro dispune de infrastructura necesară primului eșalon.

„Eu am crezut că Alro se bate pentru promovare. Păcat de ce este aici. Această echipă dispune de un stadion frumos. Poate la anul să aibă mai multă șansă și să promoveze. Am crezut că se vor bate pentru locul trei. Severinul și-a luat toate măsurile și s-a bătut pentru acest loc, se știa că Timișoara nu o să primească licența”, a spus Manea.

„Acești fotbaliști au jucat degeaba în acest an”

În iarnă, Gabriel Velcovici a dat Gloria Bistrița pe Alro Slatina. Toată lumea s-a întrebat atunci de ce fundașul stânga a făcut această schimbare, deși era evident că Gloria va promova. Antrenorul Nicolae Manea a vorbit de problemele financiare pe care le are clubul prezidat de Jean Pădureanu, ceea ce a făcut ca jucătorii să nu primească niciun ban în retur.

„Noi am primit licența, deși au fost probleme financiare. Acești fotbaliști au jucat degeaba în acest an, nu au primit nici un ban. Așteptăm să luăm banii de la Ligă și să fie plătiți. Meritul lor este cu atât mai mare. Nu sunt jucători cu mari nume, sunt fotbaliști care, atunci când am venit la Bistrița, nu prea jucau. Când am reușit evitarea retrogradării au plecat opt jucători titulari, Albuț, Frăsinescu, Mureșan, Băjenaru, Petre, și i-am înlocuit cu ce am avut aici. Nici eu nu am avut prea mari speranțe la început. A fost o bulibășeală totală la început, am crezut că jucăm în Divizia A, apoi am regândit totul pentru liga secundă”, a spus Manea.

Tehnicianul Gloriei speră ca situația financiară a echipei sale să se remedieze și să poată face transferuri care să-i asigure menținerea în Liga I.

„Dacă nu vom aduce jucători, ne vom întoarce în Liga a II-a. Din păcate, jucătorii care își oferă serviciile vin de la echipe care au retrogradat. Ne vom orienta pe jucători din afară, pe români nu ne mai bazăm. Eu mi-aș fi dorit jucători din țară. Am trăit momente de acest gen la Rapid, când echipa era formată numai din străini, ăla nu mai era Rapid. Aștept să se redreseze situația financiară a clubului”, a spus Manea.

Sursa: Gazeta Nouă

06 Jun. 2012, 11:30 Seria 2
Pe aceeași temă