Edi Iordănescu: „Nu apare progresul dacă toți ne mulțumim să ne adaptăm”

Marius ANGHEL 25 Sep. 2013, 15:41 Seria 2
Edi Iordănescu:**

Cu patru puncte după primele trei etape ale Ligii a II-a, ASA Târgu Mureș are în următoarea etapă, sâmbătă, de la ora 21:00, un alt meci greu. Mureșenii vor evolua pe teren propriu contra unei alte contracandidate la promovare, CS Universitatea Craiova, o formație ce a început sezonul tot cu stângul.

Înaintea confruntării de sâmbătă, Edi Iordănescu, antrenorul echipei transilvănene, a vorbit pentru Liga2.ro despre așteptările pe care le are de la jucătorii săi pentru acest meci. „Avem un meci cu o echipă care are ambiții mari, o echipă clar mai experimentată ca noi, dar care suferă ca și noi, de altfel, la omogenitate. Ne propunem trei puncte, așa cum ne propunem la fiecare joc.”

Tânărul tehnician al lui ASA a vrut să transmită încă o dată de ce a rămas la echipa din Târgu Mureș, deși înaintea jocului de la Olimpia anunțase că vrea să demisioneze. Iordănescu spune că, deși are un lot tânăr și obiectivul său e să formeze un lot competitiv, își dorește să atace promovarea pentru că nu se mulțumește cu mediocritatea.

Acesta declară că sprijinul și încrederea dl. Maior și relația foarte bună pe un alt profesionist, Daniel Stanciu, managerul echipei, l-au făcut să treacă peste supărările personale pe care le-a acumulat în ultima perioadă și să continue munca la ASA.

„Eu am un contract pe doi ani, cu obiectiv construirea unei echipe competitive și atacarea promovării în această perioadă. Ne-am asumat o selecție bazată pe foarte mulți tineri care au nevoie de timp pentru a crește. Știam riscurile atunci când mizezi pe foarte mulți tineri, dar e un proiect mai sănătos. Am luat o muncă de la zero cu 16-17 jucători noi, iar faptul că eu nu mă mulțumesc cu mediocritatea și încerc să construiesc un mediu profesionist și o mentalitate solidă, că vreau în paralele cu această construcție să aducem și rezultate și, automat, pe acest fond bun, să se accelereze și progresul, este o decizie propie. Nu am garantat promovarea încă din primul an pentru că știam că e greu, dar, cu toate astea, cred că este foarte posibil.

Nu am vrut să plec după înfrângerea de la Satu Mare, care a fost marcată de mult ghinion, joc în care am avut în teren patru jucători de 19 ani, doi de 22 și încă vreo doi de 23, am vrut să plec înainte de joc datorită unei supărări personale legată de niște probleme colaterale. Înfrângerea, dar, în special, sprijinul și încrederea dl. Maior m-au făcut să trec peste orice supărăre și să îmi continui munca. Poate că apropiașii mei au dreptate când îmi mai spun că trebuie să mă adaptez mai mult la mediul fotbalului românesc și să nu mai încerc să fiu atât de perfecționist. Totuși, eu prefer să pierd în plan profesional decât să mă adaptez la lucruri în care nu cred și care, de fapt, cred că trebuie să fie schimbat. Altfel nu apare progresul dacă toți ne mulțumim să ne adaptăm.”, a declarat Edi Iordănescu pentru Liga2.ro.

Marius ANGHEL 25 Sep. 2013, 15:41 Seria 2
Pe aceeași temă