„E greu să mă despart de clubul ce mi-a oferit multe ca fotbalist, dar mai ales ca antrenor”

23 May. 2012, 16:18 Seria 2

De când Adrian Falub s-a așezat pe banca tehnică a „Bătrânei Doamne”, Roland Nagy a preluat funcția de director sportiv la club. După cum recunoaște chiar el, fostul mijlocaș nu și-a intrat cu adevărat în atribuții, ci mai degrabă a stat aproape nou staff tehnic pentru sfaturi sau sugestii, ținând cont că el a lucrat cu majoritatea fotbaliștilor din lot chiar de doi-trei ani.

Din vară, organigrama ar putea suferi noi modificări, iar Nagy să o părăsească pe UTA pentru a antrena din nou. „Sincer, nu m-am gândit atât de departe, aștept să se încheie seznul și să port o discuție cu Gio. Dacă în viziunea sa, clubul mai are nevoie de mine o să rămân, dacă nu, îmi văd de drumul meu. Tot ce pot să spun este că e greu să mă despart de clubul ce mi-a oferit multe ca fotbalist, dar mai ales ca antrenor. Nu pot decât să îi mulțumesc lui Gio că mi-a dat șansa să antrenez acest club important în fotbalul românesc și cred că am oferit și eu ceva în schimb. Am promovat destui arădeni și tineri la echipă și cred că asta e un lucru pozitiv. Pe mai departe, nu știu ce post mi se va oferi, dacă mi se va mai oferi. Pot chiar să rămân la club ca director sportiv și să-mi intru cu adevărat în atribuții. Recunosc, până acum, recunosc, nu am prea avut prilejul să o fac”, a prezizat fostul fotbalist al Stelei.

Roli Nagy suferă alături de toți utiștii pentru ratarea unui obiectiv ce i s-a impus atâta timp cât a fost principal la UTA, dar, până la urmă, lucrurile nu au stat mai bine nici cu Adrian Falub pe bancă. „Cu siguranță, se putea mai mult din partea tuturor. Aici mă includ în primul rând pe mine și jucătorii. În momentul în care am simțit că trebuia un șoc, o schimbare la echipă, am făcut un pas în spate și era normal să vină altcineva în locul meu, să încerce să obțină cât ai multe pe final. Am văzut la un moment dat că numele meu provoca alergie în tribună și asta chiar și victorie. Am fost contestat chiar și după 2-0 cu FC Bihor, iar când a venit acel 3-0 la Slatina, mi-era clar că era tot mai greu să continui. Din punctul meu de vedere, cred că venirea lui Adi Falub a fost corectă, s-au obținut rezultate bune, doar că până la urmă au ieșit alte minusuri la suprafață. Acum, suferim cu toți, căci am ratat un nou sezon promovarea, iar asta doare la un club cu numele și tradiția UTA-ei”, a mai punctat fostul „principal”.

Revenind la minusurile de care amintea., Nagy a întărit spusele lui Falub. „Am spus-o și înainte, era important dacă reușeam să mai aducem un atacant bun de careu. Personal, regret că nu s-a ajuns la un accord cu Apostu, mai ales că am fost atât de aproape. Poate, altfel ar fi fost aportul echipei în acest retur, căci au existat destule situații de gol care, însă, nu au fost valorificate. Dar, până la urmă, cauzdele ratării obiectivului sunt multiple și poate vom mai vorbi de ele când se va trage linie la finalul sezonului”, a adăugat arădeanul.

La invitația lui Cristian Panin, Roland Nagy a participat la sărbătoarea CFR-ului duminică seara, cu ocazia meciului cu Steaua. „Recunosc că am foarte plăcut surprins și în același timp puțin invidios pe ceea ce am văzut acolo. CFR-ul e un club unde toate sunt puse la punct în cel mai mic detaliu, seriozitatea și profesionalismul sunt la ele acasă. Nu e de mirare că au câștigat trei titluri în 5 ani”, mai spune utistul.

Sursa: Sport Arad

23 May. 2012, 16:18 Seria 2
Pe aceeași temă