Drobeta se pregătește pentru derby-ul cu FC Argeș

01 Aug. 2009, 14:20 Seria 2

Cu trei săptămâni înaintea partidei cu FC Argeș, stadionul „Municipal” din Dr. Tr. Severin continuă să fie un șantier, iar lucrările vor continua pe toată durata turului.
Săptămâna trecută, un oficial al FRF a venit să inspecteze arena și a stabilit că se poate juca atâta timp cât, în timpul meciurilor, se vor izola porțiunile din tribune aflate în lucru, dar până atunci vestiarele trebuie să fie renovate.
 

 

Începute în octombrie 2008, lucrările la nivelul gazonului însămânțat pe nisip s-au finalizat încă din luna aprilie. Suprafața beneficiază de sistem de irigare automat, 21 de drenuri, plus o centură perimetrala, de colectare și deversare a apei. Factorii locali susțin că nu s-au putut urgenta lucrările și la nivelul tribunelor aflate într-un stadiu avansat de degradare din cauza procedurilor pentru diverse licitații, atât de achiziții, cât și de stabilire a firmelor care se vor ocupa de renovări. Reabilitările au început deja, iar după ce se vor termina operațiunile de decapare a vechii tencuieli, va urma rebetonarea porțiunilor pe care vor fi montate 20.000 de scaune. Între timp, trebuie să sosească și noile porți care să fie montate pe terenul de joc complet înlocuit de de firma “Gama Verde” din Focșani. Deși elevii lui Marian Bucurescu n-au efectuat vreun antrenament, pe noul gazon au apărut mici pete, în care iarba s-a ofilit în câteva zone, însă reprezentanții primăriei nu-s însă îngrijorați. La primul contact fără balon cu suprafața de joc, jucătorii severineni s-au arătat totuși încântați.
 

 

Zilele acestea vor începe și lucrările la vestiare. Până pe 22 de august, se dorește montarea primelor scaune, la tribuna oficială, iar până în iarnă ar putea fi instalată și tabela electronică. Noile bănci de rezerve sunt aproape gata, iar la tunelul de acces mai trebuie unele retușuri. „Să sperăm că vom putea disputa primul meci de acasă la Severin”, a spus președintele executiv Vasile Mănescu, după ce FC Drobeta a jucat la Motru și Vânju Mare în sezonul precedent. „Am făcut gazonul, iar acum se lucrează la nivelul tribunelor. Urmează refacerea vestiarelor și a întregului corp administrativ și apoi mai urmează ceva: performanță din partea echipei. Noi ne-am angajat să facem stadionul, FC Drobeta să facă tot ce-i stă în măsură să promoveze. Pentru anul 2010, avem în plan și dotarea arenei cu instalație de nocturnă. În viitor, ne dorim și meciuri internaționale”, a spus primarul Constantin Gheorghe, cel care a decis să aloce din fondurile locale 3 milioane de euro pentru baza sportivă lăsată în paragină în cele trei mandate ale fostului edil Constantin Dinu. De altfel, după Revoluție, terenurile de antrenament din spatele tribunei a doua și a peluzei, în care se află și tabela electrică dezafectată de peste un deceniu, au fost concesionate sub diverse forme prin care s-au ridicat diferite construcții private. Amplasat de la proiectare aproape de stradă, care înconjoară tribuna I și peluza dinspre centura orașului, „Municipalul” nu mai poate beneficia astfel nici de curte interioară sau locuri de parcare, esențiale pentru omologarea arenei la nivel internațional. 
 

 

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

01 Aug. 2009, 14:20 Seria 2
Pe aceeași temă