Drepturile federative rămân deocamdată la UTA SA, dar Marțian nu scapă de gura suporterilor

Marius ANGHEL 16 Sep. 2013, 15:21 Seria 2
Drepturile federative rămân deocamdată la UTA SA,** dar Marțian nu scapă de gura suporterilor

După cum vă relatam și aseară, la finalul Adunării Generale a Suporter Club UTA, cel puțin pentru moment gruparea „textilistă” condusă de Adrian Marțian rămâne cu sigla, culorile și palmaresul. Un rol important în acest sens a avut Iulian Zaharia, avocatul care inițial l-a reprezentat pe fostul acționar majoritar, Giovanni Catanzariti, dar care acum lucrează în sprijinul echipei fanion a orașului. Acesta le-a explicat în detaliu fanilor în ce stadiu se află procedura de insolvență în care a intrat clubul din Calea Aurel Vlaicu în urmă cu zece zile, iar decizia finală a membrilos SCU a ținut cont de cele expuse.

La următoarea înfățișare în fața Instanței de Judecată, trebuie prezentat tabelul creditorilor UTA-ei SA și apoi convocată o Adunare Generală care până la finalul lunii noiembrie trebuie să aprobe și planul de reorganizare. Conform acestuia, datoriile clubului ar urma să fie plătite eșalonat în următorii patru ani, iar suporterii rămân să observe cum demarează această etapă extrem de importantă a insolvenței. „Probabil, peste două luni, vom știi exact ce au de gând conducătorii clubului, iar între timp vom vedea și ce se întâmplă din punct de vedere sportiv la UTA. Deocamdată, drepturile federative vor rămâne la UTA SA, s-a votat în majoritate acest lucru”, ne-a mărturisit Dan Proca.

Totodată, președintele SCU a ținut explice și poziția fanilor, în special a galerie, față de actualul șef al grupării „textiliste”. „Nu putem uita promisiunile neonorate ale domnului Marțian la mitingul din luna iulie, sau cele făcute la întâlnirea de la Continental la începutul lunii august. Au mai fost și alte declarații dureroase la adresa clubului nostru drag, cum ar fi intenția de a-l muta în alt oraș sau că are multe alte priorități înaintea UTA-ei. Și acum, la aproape trei săptămâni de la repornirea activității, încă există jucători și angajați neplătiți. S-a văzut și sâmbătă că nu s-a putut plăti o a doua casieră pentru a se vinde abonamente și bilete de meci în condiții normale, drept pentru care au fost oameni care nici nu au mai intrat la meci. Sunt multe lucruri la club ce dovedesc mult amatorism din partea conducătorilor, însă îi vom oferi domnului Marțian încă o perioadă de grație pentru a ne demonstra contrariul. Și nu neapărat că mai vrem noi să ne convingem de cine este și ce poate domnul Marțian, ci pentru că în joc este UTA, pentru care am fi dispuși să facem orice sacrificii. Dar,  între timp, ne rezervăm dreptul să-l contestăm prin mesaje și scandări din peluză.”, a mai spus Proca.

După partida cu ASA Târgu Mureș, fanii s-au întâlnit pentru prima oară și cu antrenorul Eugen Trică, însoțiți de membrii staffului său, Nelu Ceaușu și Ivaylo Petrov, dar și jucătorii George Neagu și Bogdan Apostu. „Le-am transmis antrenorilor și jucătorilor că nu avem nimic împotriva lor și îi vom susține necondiționat atâta timp cât îmbracă tricoul UTA-ei. Pentru ei am fost la Oradea și Timișoara și am venit și cântat, chiar dacă doar o repriză, la meciul cu Târgu Mureșul. E adevărat că le-am transmis că ar trebuie să le fie rușine pentru înfrângerea umilitoare cu Ripensia, și ei au fost de acord cu noi”, a adăugat liderul SCU.

În fine, suporterii au căzut de acord să-i trimită o notificare conducerii UTA-ei Bătrâna Doamnă, în care să afle exact modalitatea prin care ONG-ul sub care e organizat acest club o mai sprijină pe UTA SA. Dacă se demosntrează faptul că UTA BD va funcționa ca un fel de „satelit” al grupării din eșalonul secund, iar banii de la bugetul local nu pot intra altfel în clubul condus de Marțian, SCU nu are nimic împotriva folosirii numelui de UTA. Totodată, același organism al fanilor dorește să afle exact și celelalte forme de colaborare pe care clubul din eșalonul patru și le-a asumat în scris. „Nu am fixat un termen pentru aceste lămuriri, dar suntem convinși că vom avea un răspuns ferm din partea UTA-ei BD în cel mai scurt timp”, a mai punctat Proca.

Să mai spunem că SCU își va expune pe larg poziția luată la Adunarea Generală de duminică seara într-o conferință de presă ce va avea loc marți, la ora 12, la Old Lady”s Pub.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 16 Sep. 2013, 15:21 Seria 2
Pe aceeași temă