**Drama lui Doboș!**

27 May. 2009, 19:17 Seria 2
**Drama lui Doboș!**

Fostul președinte al Universității Cluj, Toni Doboș, spune că după accidentul rutier grav în care a fost implicat în urmă cu nouă luni, a rămas cu sechele fizice, precizând că are dureri mari la coloană. Într-unul din puținele interviuri pe care le-a oferit până acum presei de la producerea accidentului, Doboș a declarat, pentru clujeanul.ro, că nu este prea mulțumit de evoluția stării sale de sănătate.

 

Fostul internațional a mai spus că, de la accident, n-a mai participat, personal, la nicio mișcare, "nici măcar la o miuță", explicând faptul că încă se resimte, și că majoritatea timpului și-l petrece acasă, la Voluntari, alături de familie. Totuși, el a punctat și ceea ce crede că e un semn pozitiv în recuperarea sa: a reușit să (re)învețe să vorbească.

 

În scurta discuție telefonică pe care a avut-o, miercuri, cu reporterul de la clujeanul.ro, Toni Doboș a demonstrat că vorbește bine și că are un discurs coerent, asta și datorită ședințelor de logopedie pe care le-a făcut. Totuși, el a precizat că nu poate discuta mult, deoarece obosește.

 

"Am făcut câte patru ședințe pe săpămână de logopedie, câte o oră, în ultimele două-trei luni. Îs mulțumit. De celelalte nu-s eu prea mulțumit. Am dureri la coloană, o hernie de disc și coxatroză. Astea nu le-am avut înainte de accident, ci le-am dobândit din cauza lui", a declarat fostul președinte al "U" Cluj.

 

Toni Doboș a mai spus că medicii clujeni (profesorul neurochirurg Ștefan Florian, cel care l-a operat pe creier – n.r.) i-ar fi spus că ar mai fi nevoie de o intervenție în zona frunții, dar că aceștia nu i-ar fi făcut o programare. Întrebat, la finalul discuției, dacă a încercat să șofeze de la producerea accidentului, fostul internațional a fost extrem de categoric: "Nuuu! Păi nu pot! Acum îs ca un pensionar, așa, mai tot timpul pe lângă casă!".
 

A intrat cu mașina în niște tuburi de canalizare

Fostul președinte al clubului Universitatea Cluj, Anton Doboș, a fost implicat într-un grav accident de circulație în 31 august 2008, în urma căruia a fost transportat de urgență la Spitalul Județean din Cluj.
Accidentul s-a produs în jurul orei 3.20, pe Calea Turzii, din Cluj-Napoca. Fostul președinte al Universității Cluj a adormit la volanul autoturismului personal, un Mercedes Brabus, care, scăpat de sub control, a intrat pe contrasens și a lovit un TIR parcat regulamentar într-o alveolă special amenajată.

 

În urma impactului, mașina condusă de Anton Doboș a ricoșat în trei tuburi de canalizare depozitate pe marginea drumului. Doboș a fost rănit grav și transportat la Spitalul Județean, dar era conștient.
După aproximativ două ore, starea sănătății fostului oficial al Universității Cluj s-a înrăutățit și a fost transferat la Spitalul de Neurochirugie, unde i s-a descoperit un hematom, fiind supus unei intervenții chirurgicale.

 

El a fost externat după trei săptămâni de spitalizare, mai precis în 22 septembrie. Atunci, șeful Clinicii de Neurochirugie din Cluj, profesorul Ștefan Florian, a declarat că starea de sănătate a lui Toni Doboș este bună, precizând, totuși, că fostul fotbalist are nevoie de o perioadă de recuperare, sfătuindu-l să facă ședințe de kinetoterapie, psihoterapie și logopedie.
 

sursa: clujeanul.ro
 

27 May. 2009, 19:17 Seria 2
Pe aceeași temă