Doboș, între viață și moarte

Vlad MĂCICĂȘAN 31 Aug. 2008, 23:06 Seria 2

Dimineața de ieri a țesut un destin care poate avea final tragic pentru un fost membru al „Generației de Aur”. Era puțin trecut de ora 3:00, iar Anton Doboș se întorcea de la Târgu- Mureș. Când mai avea câteva sute de metri până la propria casă, a adormit, iar autoturismul pe care-l conducea, un SUV Mercedes, a început să șerpuiască pe șosea, după care s-a izbit din plin de o basculantă care era parcată tocmai pe partea opusă a drumului. Salvarea a venit imediat, dar nu a fost nevoie de o intervenție în forță, pentru că fostul președinte al Universității Cluj era conștient, iar starea sa nu părea gravă. Avea răni la față și la picioare, dar nimic nu prevestea ce avea să se întâmple.

Inițial, a ajuns la ortopedie!

Urmează o declarație standard a poliției, care descrie condițiile accidentului. „În jurul orei 3:20, autoturismul tip Mercedes circula pe Calea Turzii în direcția Cluj-Napoca și la un moment dat a pătruns pe contrasens, a izbit frontal o autoutilitară marca Iveco, care staționa regulamentar într-o alveolă special amenajată. După accident, Toni Doboș a fost conștient, a ieșit singur din mașină și s-a deplasat la Spitalul de Urgență unde i s-au acordat primele îngrijiri”, spunea la nu mult timp după eveniment Adnana Ilieș, purtătorul de cuvânt al Poliției Rutiere Cluj. Prima destinație, Spitalul de Urgență. Apoi a urmat o vizită la Spitalul de Ortopedie, pentru rănile de la picioare. Câteva bandaje și apoi… stupoare. „Mi-e rău!”, au fost ultimele cuvinte pe care le-a adresat Doboș medicilor, după care și-a pierdut cunoștința, intrând în comă.

"Doboș a fost conștient tot timpul. A vorbit cu polițiștii care au fost la fața locului și le-a povestit că a adormit la volan și s-a trezit în momentul impactului" – Adnana Ilieș – purtător de cuvânt Poliția Rutieră Cluj

"Am rămas trăsnit când am auzit. Când se întâmplă așa ceva la 200 de metri de casă este vorba de soartă. Toni e însă puternic și cred că o să fie bine"
– Florin Prunea, director al Departamentului de Relații Internaționale din cadrul FRF
 

Vlad MĂCICĂȘAN 31 Aug. 2008, 23:06 Seria 2
Pe aceeași temă