„Din sezonul următor, revenim în Ligă 1”

02 Jan. 2012, 18:03 Seria 2

Președintele Consiliului Director al clubului FC Timișoara, Gheorghe Chivorchian, regretă că echipa pe care o conduce este nevoită să privească marea înfruntare sportivă din Liga 1, prin îngustul vizor al Ligii 2. Retrogradată în vară, Poli vrea să revină în forță pe prima scenă a fotbalului românesc și își pot propune orice obiectiv atât timp cât suporterii sunt în continuare aproape de echipă.

„A trecut jumătate de an și a trecut enorm. O să mai stăm câteva luni și sperăm noi că, începând din sezonul următor, să revenim în Liga 1. Ne gândeam cu toții să ieșim din nou în Europa și a venit acel ‘cutremur’ care ne-a zdruncinat din temelii pe toți. Suporterii au trăit aceeași dezamăgire ca și noi, dar au venit și la nivelul Ligii a doua lângă echipă și așa am reușit să ne revenim. Am fi vrut că pe 4 decembrie să celebrăm cei 90 de ani de existența ai fotbalului cu un trofeu”, a declarat Gherghe Chivorchian.

FC Timișoara face tot ce-i posibil ca pe viitor să devină o pepinieră fertilă pentru echipa națională. Președintele clubului spune că școala de copii și juniori banațeană are suficient de multe talente încât să suplinească plecarea a 14 jucători, așa cum s-a întâmplat în vară. Chivorchean vrea ca puștii-minune ai Timișoarei să ridice nivelul calitativ al fotbalui românesc..

„Vreau ca președinte al clubului să ofer cât mai mulți jucători echipelor naționale ale României, începând cu echipele de juniori, până la cele de seniori. La nivel de copii și juniori am ieșit campioni la vârsta de ’92.

Dacă mergem spre prima echipă, satisfacția este că am ieșit pe locul doi, eram gata-gata să jucăm în Champions League, am trimis jucători la prima selecționată, am reușit să transferăm jucători precum Boruceanu și Nikolic.

Și Nikolic și Pantelimon sunt împrumutați și așteptăm oferte de la Steaua și de la City. Timișoara, chiar dacă a pierdut în vară 14 jucători, a avut în continuare resurse să revină pe prima scenă cu copiii valoroși și asta înseamnă că centrul de copii și juniori produce”, a mai spus Chivorchean a cărui principală dorință pentru 2012 este continuitatea… fotbalului românesc: ” Sper că patronii să poată anul acesta să țină cluburile în continuare și să aducă sportivi valoroși, pentru că avem nevoie de așa ceva”.

sursa: Sport Total FM

02 Jan. 2012, 18:03 Seria 2
Pe aceeași temă