Juventus și-a prezentat achizițiile. Chivorchian: „Am ales un proiect îndrăzneț!”

Cristian Voicu 05 Aug. 2016, 20:07 Liga 2
  • Conducerea echipei de fotbal Juventus București a prezentat vineri, 5 august, noii jucători transferați înaintea startului sezonului 2016-2017 din Liga II-a.
  • Cei 9 fotbaliști care au semnat în această vară cu Juventus sunt: portarul Relu Stoian și jucătorii Liviu Băjenaru, Vasile Buhăescu, Vlad Opriș, Roberto Alecsandru, Tudor Sbârcea, Dragoș Florea, George Călințaru și Dean Beța.
  • După prezentarea celor 9 fotbaliști, la conferință au rămas președintele executiv al echipei, Gheorghe Chivorchian, antrenorul Daniel Oprița și Liviu Băjenaru, fotbalistul de 33 de ani, care a evoluat la Gloria Bistrița, Steaua, Oțelul, Astra, Chiajna și ultima dată la Gaz Metan Mediaș.

 

Liviu Băjenaru a dezvăluit că a ales Juventus București datorită situației sănătoase de la echipa din cartierul Colentina și susține că nu are nicio emoție înaintea meciului de sâmbătă, cu CS Mioveni: „Emoții nu mai sunt, decât înaintea primului meci oficial, dar cred că am suficientă experiență acum. Am venit la Juventus pentru că există siguranță financiară, știu că obiectivul echipei este clasarea pe unul din locurile 1-8, acum nu ne gândim decât să jucăm fiecare meci la victorie. Avem un lot valoros, cu fotbaliști buni. Sperăm ca în prima etapă, cu CS Mioveni, să câștigăm și cât mai mulți bucureșteni să vină să susțină singura echipă a Capitalei în Liga a II-a”.

Antrenorul Daniel Oprița susține că este mândru că a reușit să promoveze cu Juventus în Liga a II-a și este nerăbdător să redebuteze în eșalonul secund, după ce a mai trecut și pe la Reșița ca tehnician: „I-am spus finanțatorului echipei, domnul Ciuclea, că eu vin să promovez echipa și mă gândesc să joc fiecare meci la victorie în Liga a III-a. Ne-a ieșit destul de bine, am avut 20 de victorii și doar 4 egaluri și îmi doresc ca la debut să avem publicul din ultima etapă, când am câștigat cu Tulcea. Mi-aș dori să avem un stadion plin la fiecare meci de pe teren propriu. Mă bucur că avem jucători cu experiență, sunt foarte mulțumit de campania de achiziții și cred că acești fotbaliști ne vor ajuta. Nu vorbesc de locul 1, de promovare, este prea devreme și nici nu cred că am nevoie de timp pentru a omogeniza lotul. Pe Beța, Călințaru, Băjenaru sau Buhăescu îi știți, au jucat în Liga I. O să fie un debut greu, CS Mioveni are un lot experimentat, dar încercăm să câștigăm. E păcat că tot dispar echipe din Liga a II-a, vor fi drumuri lungi, dar trebuie să ne conformăm. Pentru noi nu va fi o problemă, avem sănătate financiară la echipă”.

Chivorchian: „Am ales un proiect îndrăzneț!”

Fostul secretar general al FRF, Gheorghe Chivorchian, este noul președinte al clubului Juventus București și a anunțat la conferința de presă că principalul motiv pentru care a ales să vină la acest club îl reprezintă seriozitatea și planul îndrăzneț. „Nu ne vom ocupa doar de echipa de Liga a II-a, ea reprezintă rampa de lansare pentru tinerii fotbaliști care vor crește la academia Juventus București. În curând, veți vedea terenuri de fotbal, cu un cămin în care să stea juniorii, iar Juventus încearcă să fie un model pentru fotbalul românesc în ceea ce privește dezvoltarea la nivel juvenil. Ne așteaptă un an dificil, cu echipe care se desființează, am aflat în urmă cu câteva minute că FCM Baia-Mare nu se mai înscrie în campionat, o să fie dificil. Inconstanța își spune cuvântul, dar Juventus își vede de treabă. Am ales Juventus București după o discuție cu patronul Ilie Ciuclea și m-a convins imediat, când am aflat ce dorește. Să știți că echipa aceasta nu are nicio datorie față de cineva. 0 lei la capitolul datorii. Avem o bază invidiată, cantonament pentru fotbaliști și nu venim cu declarații pompoase, doar încercăm să ne aliniem la nivelul profesionalismului”, a precizat noul președinte executiv al clubului.

CS Juventus București va juca sâmbătă, 6 august, de la ora 11:00, pe stadionul din Șoseaua Fundeni, numărul 243, cu CS Mioveni, în prima etapă a Ligii a II-a. Intrarea la meci va fi liberă. Jurnaliștii care doresc acreditări pentru sezonul 2016-2017 la meciurile de pe teren propriu ale lui Juventus sunt așteptați la stadion, pentru a intra în posesia badge-urilor tip card.

Cristian Voicu 05 Aug. 2016, 20:07 Liga 2
Pe aceeași temă