Derby-ul cu Bihorul, prilej de revanșă pentru UTA

09 Sep. 2011, 16:53 Seria 2
Derby-ul cu Bihorul,** prilej de revanșă pentru UTA

În momentul tragerii al programului turului de campionat, suporterii „Bătrânei Doamne” sperau ca echipa favorită să ajungă cu maximum de puncte la ora partidei de la Oradea. După semieșecul cu Juventus și succesul de la Turda, noul target a fost de 7 puncte, însă CSM Râmnicu Vâlcea a plecat cu toate punctele de la Arad, iar ca tacâmul să fie complet, „alb-roșii” au și fost scoși din Cupa României de echipa de puști a Luceafărului. Așa stând lucrurile, UTA pare a risca mult și în derby-ul cu FC Bihor, o echipă ce nu-și ascunde niciun moment intențiile de a promova.

Chiar dacă nu au problemele arădenilor, orădenii nu se află nici ei în cel mai bun moment. Au pierdut la Poli mai clar decât a arătat-o scorul (2-0), au părăsit din timp Cupa României, iar singura victorie a sezonului (2-1 cu Unirea Alba Iulia) nu a fost prea convingătoare. Peste toate astea, conducerea administrativă și tehnică a intrat în conflict cu Cătălin Chiș, unul dintre fotbaliștii de calitate al „roș-albaștrilor”, iar Muscă și Danci cam lasă descoperită defensiva din cauza problemelor medicale. În plus, antrenorul Gheorghe Ghiț nu crede că UTA va fi victimă singură mâine. „Chiar dacă au început mai slab sezonul, arădenii au capacitatea să strângă rândurile pentru meciul cu noi. În ultimul timp, UTA ne-a pus mereu probleme, va fi greu și sâmbătă, dar sperăm ca, beneficiind și de aportul publicului, să câștigăm”, spune „principalul” orădenilor.

De partea cealaltă, antrenorii UTA-ei speră într-o reacție de orgoliu a jucătorilor după două partide ratate. „Ne-am bătut singuri cu Vâlcea și Luceafărul. Practic, am pierdut pe elanul adversarilor, ori o echipă serioasă, care mai și dorește să termine în fruntea clasamentului, nu are voie să pățească așa ceva, să facă astfel de cadouri. I-am avertizat pe jucători că așa nu mai putem continua, avem nevoie de o recație de orgoliu din partea lor, iar derby-ul cu FC Bihor poate fi prilejul perfect pentru asta. Automat, un astfel de meci ar trebui să te mobilizeze, să ai mândrie când joci în culorile UTA-ei împotrva Bihorului”, a afirmat Roland Nagy. În ceea ce privește adversarul din etapa a patra, fostul mijlocaș a spus: „Îi cunoaștem destul de bine, în mare parte au rămas aceiași care au obținut promovarea pe teren. Vom da piept cu o formație tânără, ambițioasă. Care aleargă mult și va trebui să răspundem cu aceeași monedă. Orice moment de relax ne poate fi fatal în acest meci, trebuie să fim concetrați 100% pe tot parcursul partidei”.

Nădăban și Neagoe sunt singurii absenți ai „Bătrânei Doamne” în partida de mâine, de la ora 13, transmisă în direct de Digi Sport 1.

Formații probabile:

FC Bihor: Pogacsics- Oltean, Petrache, Deaconescu, Ș. Moraru – Selagea, Corioan, Sorian – Florean, Mărkuș, Fl. Pop.

UTA: Smaranda – Bălan, Pascariu, Pocuca, Siminic – Gîlcă, Varga, Hidișan, Purece – Drăghici, Capătă.

Arbitri: Claudiu Ștefănuți (Bistrița) – Nicolae Megheșan (Târnăveni, Ferencz Tunyogi (Zalău). Rezervă: Ervin Kegyeș (Satu Mare). Observatorii FRF: Sorin Altmayer (Timișoara) și Attila Canayaro (Târgu Mureș).

Sursa: Sport Arad

09 Sep. 2011, 16:53 Seria 2
Pe aceeași temă