„Deocamdată lucrăm la moralul jucătorilor pentru că îl au scăzut”

12 Apr. 2012, 19:05 Seria 2

Meci dificil pentru FC Maramures Universitar Baia Mare se anunta a fi confruntarea cu Alro Slatina, chiar daca baimarenii s-au impus in tur la Slatina si chiar daca echipa Alro este… intre antrenori. Drumul spre victorie nu este netezit pentru gazde: jucatorii lui Buia si Dorobantu traverseaza o pasa lipsita de inspiratie, in timp ce adversarii lor de maine nutresc vise de accedere la finele acestui sezon in Liga 1. Cu toate acestea, cei de la FCMU isi doresc victoria in partida de maine si spera sa stearga amintirea esecului de la Oradea cu trei puncte importante smulse celor din Slatina.

In cadrul etapei 21 a Ligii a doua de fotbal, FC Maramures Universitar Baia Mare intalneste pe propriul teren echipa Alro Slatina, incepand cu ora 17.00. Cu 22 de puncte, baimarenii sunt pe locul 11 in clasament. Cu 31 de puncte, Alro Slatina este pe locul 6 in ierarhia seriei Vest si tinteste ocuparea locului 3 in serie. Se confrunta, in consecinta, doua echipe care au obiective diametral opuse in acest sezon, Alro visand la promovare, in timp ce tot ce poate spera FCMU este sa se salveze de la retrogradare.

„Un meci foarte greu. S-au intarit, trag pentru locul 3. Vom avea un meci foarte dificil. Noi deocamdata lucram la moralul jucatorilor pentru ca il au scazut dupa infrangerea de la Oradea la un scor prea sever. Cred ca isi vor reveni baietii, eu le-am spus ca fiecare punct conteaza si sper sa fie atenti, astfel incat sa nu repetam greselile din meciurile trecute. Incercam sa obtinem o victorie care ar fi foarte importanta”, a declarat antrenorul Romulus Buia.

„Va fi un meci foarte greu pentru ca nu traversam cea mai buna perioada a noastra. Venim dupa un esec usturator la Bihor, dar noi vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a demonstra ca la Bihor a fost un accident. Au un joc bazat pe contraatac, au jucatori individual foarte buni, dar noi vom incerca sa facem totul pentru a castiga aceasta partida”, a spus Petrica Dragos.

„O echipa care vine la noi sa ia toate cele trei puncte, care vrea locul 3 in serie, cu antrenor nou. Noi speram sa castigam, jucam la victorie meciul”, a considerat Vasile Pop.

Baimarenii au contabilizat doua esecuri consecutive, amandoua usturatoare: primul, pentru ca s-a inregistrat pe propriul teren, in compania echipei CSM Ramnicu Valcea; al doilea pentru ca a fost suferit la scorul de 0-5, la Oradea, in compania echipei FC Bihorul. Oaspetii celor de la FCMU, in schimb, au invins cu 3-0 echipa UTA Arad in jocul precedent

„Sper sa invete din greseli, pentru ca au fost goluri primite pe greseli personale, nu a fost un joc in care ne-au dominat. Eu zic ca am pus prea mult accentul pe castigarea acelui meci cu Valcea, a fost o presiune prea mare. Le-am si spus ca o victorie in acel joc ne-ar fi rezolvat in buna masura retrogradarea si asta cred ca i-a apasat. Sper sa-si revina pentru ca este spre binele lor. Ar fi pacat sa retrogradam”, a spus Buia.

„Suntem intr-o forma mai putin buna, dar sper sa ne revenim Trebuie sa uitam meciul de la Oradea, vine alt meci”, a declarat Pop.

Fritea si Gego sunt jucatorii indisponibili pentru partida de maine din angrenajul baimarean. De cealalta parte, conform liga2.ro, atacantul Andrei Cretu nu va face deplasarea in Baia Mare.

La partida de maine, Alro Slatina vine fara antrenor dupa demiterea lui Mogosanu, dat fiind ca Sorin Cartu va fi prezentat echipei doar saptamana viitoare. In consecinta, adversarii baimarenilor vor fi condusi in meciul de pe „Viorel Mateianu” de George Bita, cel care asigura interimatul.

In partida tur, FC Maramures Universitar Baia Mare s-a impus cu 1-0 la Slatina, aceasta victorie a sportivilor lui Buia si Dorobantu soldandu-se cu demitera antrenorului Corneliu Papura.

Sursa: eMaramureș

Foto: Remus TODERICI

12 Apr. 2012, 19:05 Seria 2
Pe aceeași temă