„Damila nu are cum să promoveze pentru că pierde în Zăvoi”

Marius ANGHEL 28 May. 2013, 12:29 Seria 2

Partida care se va disputa joi, de la ora 18.00, în Zăvoi, CSM – Damila, este unul dintre cele mai atractive meciuri din ultimii ani pentru fanii vâlceni.

Rivalitatea dintre CSM și Damila se transpune în teren joi, la Râmnicu Vâlcea, acolo unde trupa lui Claudiu Niculescu trebuie să câștige pentru a mai spera la promovare. Se va lovi însă de zidul CSM-ului, echipă care, ambiționată de orgoliile locale, va face totul pentru a stopa din nou Damila. A reușit acest lucru și în tur, când a câștigat la Drăgășani cu 1-0, după golul lui Vasile.

Orgoliile absurde dintre cele două concitadine anunță o încleștare pe viață și pe moarte, în care orice rezultat este posibil.

Înaintea derby-ului de joi, patronul CSM-ului, Cătălin Rufă i-a anunțat pe fanii Damilei să nu își mai facă iluzii de promovare. „Este Steaua – Dinamo de Vâlcea. Damila nu are cum să mai promoveze, pentru că va pierde la noi, Poli și Corona au 95% șanse. Eu mi-aș dori să intre Damila decât alte echipe, dar nu văd cum mai pot reuși acest lucru. Jucătorii mei sunt montați ca la o finală de cupă europeană, nici nu mai e nevoie să le dau vreo primă. Ei vor să își satisfacă orgoliul personal, după câte au avut de pătimit vara trecută din cauza Damilei, fără acele probleme, eram și noi mai sus în clasament”.

Finanțatorul din Zăvoi anunță ca va dedica victoria primarului Emilian Frâncu, care este închis, fiind acuzat de luare de mită. „Domnul Frâncu ne-a ajutat foarte mult, a fost alături de noi, nu știu dacă CSM mai era la Râmnicu Vâlcea fără dânsul. Eu, personal, vreau să îi dedicăm lui victoria. Eu vreau să continui la Râmnicu Vâlcea, aș renunța chiar și la banii pe care ni dă Primăria, doar pentru a avea liniște. Dacă însă Primăria va dori să sprijine Damila și să vină ei în Zăvoi, atunci ne vom strânge mâinile prietenește”.

Articol scris de Adi Georgescu

 

Marius ANGHEL 28 May. 2013, 12:29 Seria 2
Pe aceeași temă