„Dacă vâlcenii vor o echipă serioasă de Liga I, să vină să ne susțină”

Marius ANGHEL 28 May. 2013, 12:55 Seria 2

Patronul Damilei, Dan Nițu acuză faptul că este nevoit să obțină acordul lui Cătălin Rufă pentru a juca în Zăvoi, iar acesta profită și cere sume prea mari.

După 26 de ani de la retrogradarea Chimiei, Vâlcea visează din nou cu ochii deschiși la Liga I. A fost foarte aproape în 2007, când CSM, chiar adversara de joi a Damilei a pierdut dubios chiar în ultima etapă, la Baia Mare, o echipă deja retrogradată atunci.

Finanțatorul Damilei, Dan Nițu, spune că vâlcenii trebuie să vină să încurajeze echipa sa, aflată la un pas de o promovare istorică. „Dacă vâlcenii vor să aibă o echipă serioasă de Liga 1, atunci să vină la stadion și să ne susțină! Am jucători de calitate, îmi e teamă doar să nu li se rupă joi picioarele din prea multă înverșunare. Cred că putem promova și de pe locul 3, dar avem șanse reale la locul 2″.

Senatorul Nițu îi anunță pe vâlceni că își dorește ca Damila să joace în Zăvoi dacă va promova. „Chiar dacă luăm licența pe Pitești, eu vreau  să jucăm în Zăvoi, putem primi derogare un an, dar nu pot accepta să fiu umilit. Trebuie ca și autoritățile locale să se implice și să ne ajute.”.

Patronul Damilei semnalează o anomalie, aceea că, deși Stadionul Municipal este propietatea Primăriei, fostul primar a încheiat un contract de asociere de așa natură încât  șeful CSM-ului, Cătălin Rufă este cel care ia deciziile și în privința bazei sportive. „Avem nevoie de acordul lui Cătălin Rufă ca să jucăm în Zăvoi și el îmi cere pentru fiecare meci de Liga 1, 3 mii de euro și 25% din bilete, este enorm de mult. Suntem tot echipa Vâlcii, mi se pare normal să ne ajute și pe noi autoritățile locale, nu eu să dau bani și altul să primească. Este stadionul Primăriei, nu al meu sau al lui Rufă. Am propus să fac investiții anticipat și apoi să nu mai plătesc chiria pe perioada evaluată, dar nici așa Rufă nu este de acord. Îmi doresc să ajungem la o înțelegere, dar trebuie să fim doriți și de autoritățile locale”.

Bilete scumpite pentru derby

Așteptându-se la un număr record de spectatori pentru confruntarea locală cu Damila, oficialii CSM-ului au scumpit biletele. Astfel, cel mai ieftin bilet, la tribuna a II-a, este 10 lei, un tichet la tribuna I costă 20 de lei, iar la tribuna VIP, 50 de lei. Intrarea a fost gratuită tot sezonul, mai puțin ultimul joc pe teren propriu, cu Corona.

Clubul CSM a pierdut o sumă frumușică din ratarea televizării de către Dolcetv. Reprezentanții televiziunii au spus însă că nu îi pot face loc în grilă pentru joi, iar CSM-ul a refuzat să joace miercuri.

Articol scris de Adi Georgescu

Marius ANGHEL 28 May. 2013, 12:55 Seria 2
Pe aceeași temă