„Dacă îmi iau mâna de pe Jiul în șase luni e paragină”

Loredana JUGLEA 17 Feb. 2009, 16:21 Seria 2
„Dacă îmi iau mâna de pe Jiul în șase luni e paragină

Patronul echipei Jiul Petroșani, Alin Simota s-a arătat dezamăgit de lipsa rezultatelor, dar și de „indiferența factorilor locali”. Alin Simota, finanțatorul echipei  Jiul a afirmat că este dezamăgit de rezultatele obținute de echipa sa în ultima perioadă.

 

„Problema care mă macină pe mine cel mai mult este că nu avem rezultate. Schimbările de generații sunt inevitabile și de aceea am făcut mutările din această iarnă astfel că mă aștept și la îmbunătățirea rezultatelor. O altă problemă este lipsa spectatorilor la stadion și cred că acest lucru se datorează rezultatelor proaste, a calității slabe a jocului. Probabil că oamenii urmăresc un alt fotbal, de o altă calitate și asta așteaptă și de la noi”, a spus Simota. Acesta a arătat din nou cu degetul spre factorii locali și anume spre primăria Petroșani.

 

„Primăria nu s-a mai implicat în ajutarea echipei de pe vremea regretatului primarul Carol Schreter. Consiliul Județean ne-a ajutat când eram în prima ligă cu suma de 5 miliarde de lei vechi. Primarii din alte orașe ale Văii dau bani grei la fotbal. Uitați-vă la Uricani, la Lupeni, la Vulcan, la Aninoasa, la Petrila factorii se implică. Ajută echipe care se zbat în divizii județene. Mi se pare anormal ca Primăria și implicit primarul din Petroșani să nu-și îndrepte atenția spre noi. Am cerut ajutorul pentru a face un teren sintetic de dimensiuni normale, le-am zis să suporte  măcar cheltuielile de la Centrul de Copii și Juniori, nimeni nimic. Cred că nu  vor să ajute din cauza numelui meu. A fost o competiție politică pe care au câștigat-o și pentru care îi felicit. Trebuie să gândim cu rațiune că până la urmă fotbalul este un fenomen social. Când am fost în prima ligă Jiul era pe buzele tuturor apăream în ziare la televiziune, acum nu mai interesează pe nimeni”, spune Alin Simota.

 

Acesta a declarat printre altele că jucătorii au înțeles criza financiară și au acceptat să le plătească doar  banii pe decembrie. „Băieții au fost înțelegători și voi continua să le plătesc salariile și lor și angajaților de acolo. Avem cheltuieli serioase la club. Numai curentul a fost peste 110 de milioane de lei. Toate costurile astea plus trei mese pe zi, deplasări, vitamine pentru jucători le suport eu. În retur ne-au trebuit polițiști comunitari pentru paza de la meciuri nu ne-au ajutat cu nimic. Ne-a  ajutat domnul Buhăescu de la Primăria Uricani. Eu cred că e rea voință din partea factorilor locali. Eu sunt un trecător în istoria Jiului, dar daca eu îmi iau mâna de pe club dau în scris că în șase luni e paragină”, a încheiat Alin Simota.

 

Loredana JUGLEA 17 Feb. 2009, 16:21 Seria 2
Pe aceeași temă