„Culegem roadele muncii depuse pe un an întreg”. Lucian Munteanu vorbește despre parcursul CSM-ului în campionat și despre procesul cu ANAF | VIDEO

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 15 Dec. 2015, 11:40 Seria 2

Managerul general și totodată administratorul special al clubului CSM Râmnicu Vâlcea, Lucian Munteanu, a discutat la televizunea locală VTV despre prima parte a acestui sezon de Liga 2, ediția 2015-2016, încheiată de alb-albaștri pe locul 2 în Seria a II-a, la capătul a 18 etape.

„Prima parte a acestei ediții de campionat ne-a adus satisfacția locurilor 1-2, suntem la egalitate de puncte cu Baia Mare, dar mai puțin important este locul, ci evoluția foarte bună a echipei în primele 18 etape. În vară am plecat cu o serie de probleme, datorită neînțelegerilor dintre cei doi acționari principali, dar ne părea rău să nu ducem la capăt strategia făcută la începutul anului, iar acum deja culegem roadele muncii depuse pe un an întreg. La începutul anului, ne-am făcut o strategie de reconstrucție, în primăvară am sacrificat rezultatele, puțini suporteri au înțeles, fanii vor ca echipa favorită să câștige tot timpul. Am dat drumul la joc la câțiva din copiii noștri, ne-a prins bine, unul din argumentele bune ale acestui sezon se datorează și juniorilor. Continuitatea băncii tehnice a fost și ea un avantaj, atmosfera este foarte bună și astfel au venit rezultatele”, a menționat managerul clubului, Lucian Munteanu.

Vor ca ANAF să scadă și mai mult din datoriile imputate clubului

Aflat în insolvență, CSM a început procesul cu Fiscul, care și-a redus însă din suma imputată inițial. „Cred că am fi fost mult mai inspirați dacă solicitam intrarea în insolvență la momentul când am preluat clubul, ne-am bazat mult pe balanța contabilă a clubului, am urmărit datoriile care ni le asumasem, până a venit acel raport de inspecție fiscală de la Finanțe. Momentan ne judecăm cu Finanțele pentru această datorie, am avut noroc cu legea amnistiei fiscale, deși nu au venit exact normele de aplicare. Din cele 33 de miliarde lei vechi imputate inițial, Finanțele ne-au scăzut până la 22 miliarde lei vechi, dar nu suntem mulțumiți, considerăm că nu s-au aplicat așa cum trebuie noile norme și ne judecăm în continuare pe această temă. Ca să putem ieși din insolvență, trebuie să se finalizeze această datorie către Finanțe, ea reprezintă cea mai mare parte a datoriei, abia apoi vom putea face planul de reorganizare. Eu, în calitate de administrator special, împreună cu administratorul judiciar, am încercat să mai detașăm bugetul clubului de anumite cheltuieli care apasă și echipa mare are de suferit, precum utilitățile, cheltuielile cu angajații de la stadion și cu cele de la Centrul de copii și juniori. A mai trecut un an și nu am reușit, deși am avut promisiuni, cred că și din punct de vedere al legilor este o problemă” a declarat managerul clubului vâlcean.

Articol scris de Adi Georgescu
Video: VTV

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 15 Dec. 2015, 11:40 Seria 2
Pe aceeași temă