Cuedan: „Seria e echilibrată. Dreptatea e în teren, restul sunt doar vorbe”

Marius ANGHEL 14 Aug. 2014, 15:20 Seria 2
Cuedan:**

După o lungă așteptare, Șoimii Pâncota și-a aflat – oficial – adversarele pe care le înfruntă în primul ei an de divizie secundă. Antrenorul Dan Cuedan privește cu pragmatism ceea ce va urma.

„Consider că seria e echilibrată. Diferența o poate face Poli Timișoara, la felul în care se pregătesc, la ce fond de jucători au, la potențialul orașului și la dorința de a reveni pe prima scenă. Pe ei îi văd favoriți. A apărut și Câmpina, o echipă apropiată de București, oricând poate produce surprize. Au un fond de rulaj de jucători buni din zona Prahova. Cu ascensiunea Petrolului, unde sunt mulți străini, ce rămâne vine la divizia B”, a apreciat tehnicianul Șoimilor.

Munca și gestionarea momentelor grele

După promovare, Pâncota a adus o serie de jucători cu experiențe recente și foarte recente pe scena ligii secunde. Unde s-ar situa? „Depinde cum privește lucrurile. Lotul ar trebui să fie undeva, după ce jucători au venit, dar nu poți să știi ce se întâmplă. Venirea jucătorilor nu garantează un obiectiv îndeplinit, trebuie să și muncești, până una-alta. Cu cât valoarea lor e mai mare, cu atât ar trebui să fie mai ușor de lucrat cu ei, să înțeleagă anumite aspecte. Pe lângă lot, trebuie să punem mâna să muncim și să încercăm să luăm maxim din fiecare joc. Treptat, cu răbdare, avem nevoie și de capacitatea de a gestiona foarte bine momentele care vor apărea de-a lungul campionatului. Vor fi și momente grele, dacă nu știm să le gestionăm cu toții –  conducere, conducere tehnică, jucători – , atunci sigur că vor fi probleme. Dar îmi place să cred că la Pîncota momentele grele s-au gestionat bine, spun asta deoarece am o continuitate, ca antrenor. În ziua de azi e foarte greu să stai un sezon la o echipă. Noi avem deja doi ani de când lucrăm împreună. Sper să putem lucra încă doi ani, unde e continuitate, au apărut și niște rezultate”, a indicat fostul mijlocaș.

Fără declarații tari

„Noi ne gândim să facem pașii normali, nu să sărim etapele și să dăm cele mai tari declarații. Dreptatea e în teren, restul sunt doar vorbe. Ne pregătim și sperăm să ne îndeplinim obiectivul menținerii”, a întărit Cuedan.

„Principalul” grupării din Podgorie și-a menținut tonul moderat și cu privire la debutul, în general, pozitiv al nou promovatelor, provocat de entuziasmul de după reușită: „Nu mizez pe nimic, doar pe muncă, organizare și discplină și pe ce pot să scot, ca și pregătire. Dacă nu câștig un meci, se duce elanul? Tot timpul trebuie să ai elan și motivație. Noi să fim bine pregătiți din toate punctele de vedere, să avem și noroc, să fim sănătoși toți și să încercăm să luăm fiecare joc așa cum este!”

Sâmbătă, Șoimii Pâncota încheie săptămâna prin intermediului unui amical la Giarmata. Meciul din comuna timișeană se joacă de la ora 11,00.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 14 Aug. 2014, 15:20 Seria 2
Pe aceeași temă